Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

13ο Ράλι Σπριντ στο Βελβεντό

Με επιτυχία διεξήχθη το 13o ράλι σπριντ Κοζάνης στο Βελβεντό την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009. Δήλωσαν συμμετοχή 37 αγωνιζόμενα αυτοκίνητα από την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Αθήνα, τα Γιάννινα, την Κόρινθο, τη Βέροια και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μία συμμετοχή ήταν από το Βελβεντό με οδηγό το Γιώργο Σιώμο του Ελευθερίου και συνοδηγό τον Τσίμο Παπαμάρκο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και ενεργό τοπικό ενδιαφέρον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μερικές χιλιάδες θεατών, που από νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέκλυσαν τις πλαγιές από το Δημοτικό Στάδιο Βελβεντού μέχρι και τις στροφές ψηλά από το Παλαιογράτσανο. Υπήρξε και ένας κατακλυσμός αυτοκινήτων σε όλους τους δρόμους από την παλιά δεξαμενή μέχρι την Καλλιθέα και σ΄ όλους τους παράδρομους του Βελβεντού.
Την παραμονή, το Σάββατο 20 Ιουνίου, έγινε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιζόμενων οχημάτων στην Κεντρική Πλατεία του Βελβεντού, η οποία επίσης κατακλύστηκε από κόσμο. Η ξαφνική νεροποντή μαζί με το χαλάζι διέκοψαν τον τεχνικό έλεγχο στην πλατεία. Το έργο συνεχίστηκε στο πρατήριο του Δημήτρη Ζέρβα κάτω από το στέγαστρο.
Την Κυριακή μετά τον αγώνα έγινε η απονομή των κυπέλλων στους νικητές. Ειδικά κύπελλα δόθηκαν στους ντόπιους συμμετέχοντες, Σιώμο Γ. και Παπαμάρκο Τσίμο για την όλη τους συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες.
Για τον αγώνα αυτόν αλλά και για το Βελβεντό έγινε συστηματική προβολή από όλα τα τοπικά κανάλια και τις εφημερίδες του Νομού, από την ΕΤ3 και από πολλά περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες που ασχολούνται με το αυτοκίνητο.
Εκ μέρους του Δήμου Βελβεντού συγχαίρουμε τους νικητές και ευχαριστούμε θερμά το συνδιοργανωτή Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης, την Αστυνομία, την Τροχαία, τον Στρατό, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο Κοζάνης, την Πυροσβεστική, το Σύνδεσμο Οδηγών Βορείου Ελλάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Βελβεντού για την αθλοθέτηση των κυπέλλων, το Κέντρο ΜΕΤΟΧΙ και προσωπικά τον επιχειρηματία Σταύρο Χατζηευστρατίου για το δωρεάν γεύμα στους αγωνιζόμενους, και τα ντόπια καταστήματα «Ταβέρνα ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ», «Ταβέρνα ΕΝ ΒΕΛΒΕΝΔΩΙ», «Πιτσαρία LA PLAZA», «Ταβέρνα ΚΑΝΤΑΔΑ» Ταβέρνα «ΠΙΕΡΙΔΕΣ», το Καφενείο Αργύρη Βαβλούκη, το Αρτοποιείο ΣΙΩΜΟΥ και η «ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ ΖΑΝΔΕ» για τις προσφορές τους σε γεύματα, νερό και σάντουιτς στους αγωνιζόμενους. Επίσης το Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, τα κανάλια «WEST», «FLASH», «ΤOP CHANNEL», ΕΤ3, ΕΡΜΗΣ, ΠΙΕΡΙΚΗ TV, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τη «Δωρεάν Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ», τις εφημερίδες και τα έντυπα του Νομού Κοζάνης την εφημερίδα GO και όλους τους ιδιώτες χορηγούς.
Κι ακόμη ευχαριστίες οφείλουμε στον Αλυτάρχη του αγώνα, τους αγωνοδίκες, τους κριτές, όλους τους συμμετέχοντες και βέβαια όλους τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συνεργείο του Δήμου και την ομάδα εθελοντών του Βελβεντού που πραγματικά βοήθησαν με μεγάλη προθυμία και πολύ προσωπικό κόπο στην τεχνική υποστήριξη του αγώνα και υπήρξαν εδώ και επτά χρόνια οι πραγματικοί εμψυχωτές της όλης προσπάθειας.
Η επιτυχημένη 7η διοργάνωση του ράλι στο Βελβεντό αποδεικνύει την σταθερή πορεία ενός νέου θεσμού που οφείλει να στηριχτεί και να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο στα χρόνια που έρχονται, αφού και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό προωθεί αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας διαφημίζει και προβάλλει.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα λάχανα. Μεγάλη επιτυχία είχε το ράλλυ τους και σώθηκαν...

Το Προφίλ μας