Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ορυχείο Προσηλίου: ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες;

Την ώρα που το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφασίζει να επανέλθει η συζήτηση, για την άρση της Οριστικής Παραχώρησης Ν.63 και για την επέκταση του ορυχείου "Προσηλίου", στο Νομαρχιακό Συμβούλιο μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίζει να εγκρίνει εκ μέρους του την Κ.Υ.Α. για την Μ.Π.Ε. της επέκτασης του ορυχείου.
Ο αρμόδιος υφυπουργός για την Αγροτική Ανάπτυξη(;) αποφασίζει να αφαιρέσει ζωτικό χώρο για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας της ορεινής περιοχής Σερβίων και να ανοίξει το δρόμο για την καταστροφή ολόκληρης της γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης της περιοχής!
Και αυτό να το ανακοινώνει με διθυράμβους στις τοπικές εφημερίδες και τα κανάλια! Δεν έχει ακούσει τίποτε για τις αντιδράσεις των άμεσα πληττομένων κατοίκων της περιοχής; Τώρα καταλάβαμε γιατί δεν δέχτηκε ακόμα την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων!
Τι έχει να πει για την καταστροφή γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για τις οποίες είναι (;) αρμόδιος να υπερασπίσει και να αναπτύξει;
Τι έχει να πει για τους κατοίκους που χάνουν τις περιουσίες τους;
Τι έχει να πει για τον κίνδυνο να καταστραφούν τρία χωριά;
Τί έχει να πει για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής;
Όλα θυσία στο βωμό μιας στρεβλής ανάπτυξης; Όλα στο βωμό του κέρδους μιας ιδιωτικής επιχείρησης;
Πάντως κανέναν δεν πείθουν τα επιχειρήματα που επικαλείται:
«Με την απόφαση αυτή θα ξενικήσουν οι εργασίες ενός πολύ σημαντικού, για το Νομό μας, έργου το οποίο θα κρατήσει επιπλέον απασχολημένους τους 200 εργαζομένους της εταιρείας ΜΕΤΕ ΑΕ. Η σωστή εκμετάλλευση του λιγνίτη, ενισχύει τον ανταγωνισμό, τη διαφάνεια και την αναπτυξιακή προοπτική σε όλους τους κλάδους της ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για μία οικονομική λύση τόσο για τους παραγωγούς ενέργειας και την εθνική οικονομία όσο και για τον ίδιο τον καταναλωτή.»
Εμάς μας μένουν οι απορίες:
Γιατί λέει ψέματα; Τους 65 εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν, με ποιες αλχημείες τους βγάζει 200!
Με γενικόλογα για τον ανταγωνισμό, τη διαφάνεια, την αναπτυξιακή προοπτική, την οικονομική λύση και την εθνική οικονομία θα πειστεί κανείς για την αναγκαιότητα της επέκτασης;
Πρέπει να ξέρει ότι και κάτω από το σπίτι του υπάρχει λιγνίτης. Να καλέσει τη Μ.Ε.Τ.Ε. να τον αξιοποιήσει και μετά να έρθει να αξιοποιήσει και το λιγνίτη κάτω από τα δικά μας σπίτια. Να του θυμίσουμε και κάτι τελευταίο. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι. Καθήκον του είναι να προστατέψει και το τελευταίο στρέμμα του κάθε αγρότη.

Από το http://delinogr.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΤΕ σύντομα θα επαναλειτουργήσει και ηδη απο τα μέσα Ιουλίου.

Ανώνυμος είπε...

επέκταση του ορυχείου "Προσηλίου",
----------------------------------------

Γιατί επιτρέψατε να ανοίξει το ορυχείο και γιατί ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ που λειτουργούσε, δεν διαμαρτυρόσασταν???

Δεν αντιλήφθηκε τίποτα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ???

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξέρει ότι και κάτω από το σπίτι του υπάρχει λιγνίτης. Να καλέσει τη Μ.Ε.Τ.Ε. να τον αξιοποιήσει και μετά να έρθει να αξιοποιήσει και το λιγνίτη κάτω από τα δικά μας σπίτια.
----------------------------------------------------------------------
Tώρα που ήρθε η αξιοποίηση του λιγνίτη κάτω και απο τα δικά σας σπίτια, ελπίζουμε να καταλάβετε τι υπομένουμε εμείς τόσα χρόνια και ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ υψηλόβαθμα ΣΤΕΛΕΧΗ, αλλά ΑΝΕΡΓΟΙ ή ΔΟΥΛΟΙ στους ΦΙΛΟΥΣ ή ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ του κινήματος ΠΑΣΟΚ!!!

Το Προφίλ μας