Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Το ορυχείο Τριγωνικού στα θέματα συζήτησης του Νομ. Συμβουλίου

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας, 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητηθεί, μετά από ερώτηση του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Μητσιάκου – Ν.Α.Σ. το θέμα της άρσης της Οριστικής Παραχώρησης Ν. 63 (ορυχείο Προσηλίου).Υπενθυμίζουμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, όπως και ο Δήμος Σερβίων, είχε υποσχεθεί σε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα να διερευνήσει όλες εκείνες τις δυνατότητες για την έναρξη της διαδικασίας άρσης της Οριστικής Παραχώρησης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να προβεί σε καμιά ενέργεια.
Καλούμε τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου να συμπαραταχθούν και να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψη τη θέληση των κατοίκων και να δεσμευτούν ότιθα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της Οριστικής Παραχώρησης. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να καταπατηθούν οι περιουσίες τους, δεν θα ανεχτούν την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου τους, δεν θα αφήσουν να απειληθεί ο χαρακτήρας της περιοχής τους, δεν θα δεχτούν τον απειλούμενο ξεριζωμό τους.
Λένε ΟΧΙ σε όσους αποφάσισαν να θυσιαστεί η περιοχή τους στο βωμό του κέρδους μιας επιχείρησης.

Να τονίσουμε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Αγώνα ότι το θέμα θα συζητηθεί στην παραπάνω συνεδρίαση. Kαλούμε τους κάτοικους των χωριών Τριγωνικού, Πολυρράχου και Προσηλίου να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το κλείσιμο του ορυχείου και την διακοπή εργασιών της ΜΕΤΕ φάνηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις στα Σέρβια. Εκτόξευση της ανεργίας στο 90%, επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών των εργαζομένων, πλήρης αναδουλειά του επαγγελματικού κλάδου Νταλίκας! Ολα αυτα, η λεγόμενη...Επιτροπή Αγώνα ακόμα δεν τα κατάλαβε και αγωνίζεται υπερ βωμών και εστιών...Γιατί φαίνεται τα μέλη επιτροπής αγώνα οικονομικά είναι πολυ ταχτοποιημένοι, για αυτό και αγωνίζονται να μην ξαναλειτουργήσει η ΜΕΤΕ...
Περίεργη είναι και η στάση του δημάρχου, που άλλα λέει δημοσίως και άλλα...υπογείως!

Ανώνυμος είπε...

Αν ακούσουμε εσένα, αγαπητέ ανώνυμε 5.33, και ανεχτούμε την επαναλειτουργία της ΜΕΤΕ, θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε απ΄τις εστίες μας, τις οποίες δεν έχεις δικαίωμα να ειρωνεύεσαι.
αδαής

Ανώνυμος είπε...

Οχι αμα ακουσουμε εσενα 1,17 θα προκόψουμε...
Κανενας δεν ειρωνευεται κανενα..
Την αποψη μας λεμε, οπως και εσυ...
Και εσυ δεν εχεις κανενα δικαιωμα να κανεις συστασεις στους άλλους!Παρά μόνο στον εαυτό σου...

Ανώνυμος είπε...

tha epanaleitoyrgisei to oryheio, etsi apofasise simaera i Nomarhia...

Το Προφίλ μας