Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Ο έμπορος της Βενετίας" 27-7-2010 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης


Σε δύσκολες εποχές, εποχές οικονομικής κρίσης και ξενοφοβίας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης επέλεξε ένα έργο δραματικά επίκαιρο, που μιλάει για τη διαφορετικότητα, τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και τη δύναμη και τις παράλογες πτυχές του παγερού κόσμου της οικονομίας.
Η Βενετία, όπου καθόλου τυχαία τοποθετεί ο Σαίξπηρ την ιστορία του, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες οικονομικές μητροπόλεις της ιστορίας με τις τράπεζες να έχουν τεράστια δύναμη και το εμπόριο να ανθίζει και να απλώνει τα πλοκάμια του σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το έργο όμως, που γράφεται σε περίοδο οικονομικής κρίσης στην Αγγλία, έξυπνα εστιάζει στα αποτελέσματα της όλης οικονομικής συγκυρίας στις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς να στέκεται σε γενικότητες. Ο συγγραφέας γράφει μια αιχμηρή και επί της ουσίας πολιτική κωμωδία που καυτηριάζει τις επιπτώσεις που επιφέρει το αδυσώπητο νομισματικό σύστημα στις αντιλήψεις και στις συμπεριφορές των ανθρώπων.
Το έργο τοποθετείται σε ένα άχρονο πλαίσιο γιατί οι αλήθειες και τα ερωτήματα που θέτει, ξεφεύγουν από τα όρια της εποχής του και επαναλαμβάνονται στο πέρασμα του χρόνου.


Σκηνοθεσία: Κ. Γάκη – Β. Μαυρογεωργίου, Μετάφραση: Ε. Μπελιέ, Σκηνικά - Κοστούμια: Α. Ντούτση, Μουσική: Κ. Γάκη, Χορογραφία: Ε. Γεροδήμου, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τ. Αγγελόπουλος – Β. Ατταριάν.


Παίζουν: Θοδωρής Πολυζώνης, Γιώργος Μωρόγιαννης, Γεωργία Γεωργόνη, Παναγιώτης Κατσώλης, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Παρασύρη, Ηλέκτρα Τσακαλία, Γιάννης Δρακόπουλος, Διογένης Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Μιχαηλίδης, Γιώργος Χουλιάρας.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης στις 21:30
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 € γενική είσοδος & 15€μαθητικό, φοιτητικό και ανέργων.
Προπωλούνται εισιτήρια με αριθμημένες θέσεις στα γραφεία της ΔΕΠΑΚ (σε εργάσιμες μέρες και ώρες). Για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του κοινού, κατά τη διάρκεια έκδοσης εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης δεν θα γίνεται επιλογή θέσης από το κοινό αλλά από τον εκδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας