Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Φάρσα για βόμβα στην Εθνική Τράπεζα

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Αναστάτωση υπήρξε χτες στην Εθνική Τράπεζα στην Κοζάνη, καθώς έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, το οποίο τελικώς αποδείχτηκε φάρσα. Επίσης, σημειώθηκαν και κυκλοφορικά προβλήματα, αφού αποκλείστηκε για δύο ώρες ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης, η οδός Π. Μελά, στην οποία διακόπηκε η κυκλοφορία.


Το τηλεφώνημα έγινε στις 10.10 στον ίδιο τον διευθυντή του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής στην Κοζάνη, Μανόλη Καρακάση. «Υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός και σε δέκα λεπτά θα εκραγεί, μου είπε με αλλοιωμένη φωνή ένας άνδρας, από την άλλη άκρη της γραμμής», δήλωσε στον «Π» ο διευθυντής της τράπεζας. Πρόσθεσε ότι «ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία, ενώ συγχρόνως εκκενώσαμε το κτίριο, βγάζοντας έξω όλο το προσωπικό και τους πελάτες». Να σημειωθεί ότι η τράπεζα ήταν γεμάτη από πελάτες, αφού χτες ήταν ημέρα πληρωμής συντάξεων, όπως είπε ο Μ. Καρακάσης, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η εκκένωση του κτιρίου, έγινε πολύ γρήγορα, με απόλυτη τάξη και ηρεμία».
Άμεση ήταν και η επέμβαση της αστυνομίας. Πυροτεχνουργοί ερεύνησαν ολόκληρο το κτίριο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή και η τροχαία έκλεισε τη βασική οδική αρτηρία της πόλης, την οδό Π. Μελά, επί της οποίας βρίσκεται το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας. Οι πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν το κτίριο της τράπεζας σπιθαμή προς σπιθαμή δεν βρήκαν τίποτα. Αφού λοιπόν διαπιστώθηκε ότι η ύπαρξη βόμβας, δεν ήταν παρά μία κακόγουστη φάρσα, στις 12 το μεσημέρι επιτράπηκε η είσοδος των υπαλλήλων στην τράπεζα, ενώ παράλληλα δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας