Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πάρις Κουκουλόπουλος: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

«Η φετινή, θεαματική, αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι οπωσδήποτε ένα θετικό γεγονός, το οποίο ικανοποιεί όλους εμάς που αγωνιστήκαμε για να μην απαξιωθεί το ίδρυμα, μέσω της συρρίκνωσης του. Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε μόνο σ΄ αυτό. Η βελτίωση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος που προσφέρει το ΤΕΙ, θα πρέπει να είναι το διαρκές ζητούμενο, για να μπορέσει να παίξει με επιτυχία το ρόλο του όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ Veto91fm, σχολιάζοντας τα πρόσφατα αποτελέσματα εισαγωγής φοιτητών και σπουδαστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «Αφού ως τοπική κοινωνία καλωσορίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν στην περιοχή μας, οφείλουμε να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα μας τη στήριξη αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει ένας σοβαρός διάλογος γύρω απ΄ την ποιότητα των τμημάτων που διαθέτει το ΤΕΙ μας, ορισμένα εκ των οποίων, εξ αιτίας και της νεφελώδους κατάστασης που επικρατεί γύρω απ΄ τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων τους, δεν τυγχάνουν της προτίμησης που θα έπρεπε από τους υποψήφιους. Σαν παράδειγμα μπορώ να αναφέρω το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το οποίο αν και είναι ένα πρωτοποριακό τμήμα, οι πτυχιούχοι του οποίου μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν θετικά στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, απαξιώνεται λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα».
Ο βουλευτής τόνισε ακόμα πως ως χώρα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές και ουσιώδεις αλλαγές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι «για το ρόλο και το είδος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα πρέπει να διαθέτουμε, αρμόδια να μιλήσει είναι η εκπαιδευτική κοινότητα. Σ΄ αυτό φυσικά το διάλογο μπορούμε από εκεί και πέρα να συνεισφέρουμε όλοι, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις αλλά και θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των παιδιών που μοχθούν και πασχίζουν να αποκτήσουν πανεπιστημιακή ή τεχνολογική μόρφωση».

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα έκανες λαμπόγυαλο την νεολαία σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ γεμίζοντας σε κάθε πόλη και κωμόπολη ΤΕΙ για να πωλούνται σάντουιτς και μετά : "Προτεραιότητα η αναβάθμιση του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας" υποκριτή ε υποκριτή.

Να απολογηθείς στους χιλιάδες νέους που φάγανε τόσα λεφτά σε σπουδές και δεν βρίσκουν δουλειά πουθενά,πολύ απλά γιατί τα "κεφάλια" της εποχής τους είδαν σαν πελάτες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαξιώνεται το ίδρυμα με τους σπουδαστές που πέρασαν με 0;

Ανώνυμος είπε...

AYTA KALA EINAI TA DIABAZEI KAI H DIAMANTW.

Ανώνυμος είπε...

7:19
Μην σας παραξενεύει το μηδέν. Μην νομίζετε ότι αξίζουν και αυτοί που έπιασαν 15. Απλά είναι λίγο καλύτεροι. Δεν κάνουν όμως για πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

file 7.19 isws exeis dikio kai aftoi pou epiasan 15 na min kanoun gia panepistimio. skepsou omws kai ligo antistrofa. yparxei simera panepistimio stin xwra mas pou na aksizei foitites san aftous pou epiasan to 18, 19, 20?

Ανώνυμος είπε...

15ρια σε πανελληνιες για ΤΕΙ ειναι μια χαρούλα.
Αλλο 15ρι και αλλο 0....

Ανώνυμος είπε...

O NEOS DHMARXOS TWN SERVIWN (OPOIOS KI AN EKLEGEI)PREPEI na MERIMNHSEI WSTE NA EGKATASTA8EI KAPOIO TMHMA TWN TEI KAI STA SERVIA.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κουκουλόπουλος απο ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ????????

Πότε έμαθε τι σημαίνει αυτή η λέξη ????????

ΙΣΩΣ απο τις πολλές ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ, που έκανε σε όλους τους ΤΟΜΕΙΣ, που υπηρέτησε......
έμαθε την ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΛΕΞΗ....το ΣΙΟΥΡΔΟΝΤΑΜΑΡΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aν γίνει η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΕΣΥ και οι ΟΜΟΙΟΙ σου.....
ΠΟΥ θα βρείτε την πελατεία ???????
της ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ........
για τους επιτυχώντες ΤΕΙ....κάτω του 0....σε προσλήψεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ??????????

ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΕΛΙΟΦΟΙΤΩΝ......βιομηχανικού σχεδιασμού.....περιμένει.....για θέσεις.....διοικητικού.....και αργότερα ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν έπιασες 15 σημαίνει ότι σε πέρασαν περίπου 40000 υποψήφιοι.

@ 4:53
Το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Θεσσαλονίκης είναι μέσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου από τα 35000 που αξιολογήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ...ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ)...ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΑΝ ΜΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΘΑ ΞΕΧΝΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΝΑΡΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.
ΟΧΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΣΥ. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ..ΙΚΑΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΑΕΙ..ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΒΡΙΣΤΗΣ..ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ? ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλεκούκος να έρθει να εξηγηθεί σε όλη την δ.Μακεδονία γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά και συνεχώς κλείνουν μαγαζιά από τότε που και ο ίδιος ψήφισε το μνημόνιο και μετά να ζητήσει ψήφο.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΚΕ.
ΟΧΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.
ΝΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
ΑΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ.
ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

4:28

Και η Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια στην δύση και στον καπιταλισμό ανήκει.

Το Προφίλ μας