Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ήρθε καρδιολόγος από το «Παπανικολάου» για τρεις εφημερίες στο Μαμάτσειο

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Με ασπιρίνες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης οι αρμόδιοι της ΥΠΕ, αποτρέποντας το κλείσιμό της. Ανά πάσα στιγμή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στην καρδιολογική κλινική και στη στεφανιαία μονάδα, καθώς λόγω έλλειψης καρδιολόγων είναι αδύνατον να καλυφθούν οι εφημερίες για ολόκληρο το μήνα. Αποφεύχθηκε λοιπόν το κλείσιμο από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς βρέθηκε την τελευταία στιγμή μία καρδιολόγος γιατρός που δέχτηκε να μετακινηθεί για μία εβδομάδα από το νοσοκομείο Γιαννιτσών στο νοσοκομείο Κοζάνης. 
Η εν λόγω γιατρός έκανε τις εφημερίες της από τις 17 έως 24 Σεπτεμβρίου και ήδη επέστρεψε στο νοσοκομείο που ανήκει. Στο διάστημα αυτό συνεχίστηκε η προσπάθεια εξεύρεσης αποσπασματικών λύσεων και ευτυχώς βρέθηκε άλλος ένας γιατρός από το νοσοκομείου Παπανικολάου, για τρεις εφημερίες στο Μαμάτσειο. Ο καρδιολόγος από το νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας αρχίζει από σήμερα τις εφημερίες μέχρι μεθαύριο 27 Σεπτεμβρίου. Μένει κενό άλλο ένα τριήμερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Τι θα γίνει το τριήμερο αυτό; Οι αρμόδιοι ευελπιστούν να βρουν μία προσωρινή λύση και να «μπαλώσουν» την κατάσταση. Άλλωστε η 3η ΥΠΕ Βόρειας Ελλάδας έχει αναλάβει η ίδια την αλληλλοκάλυψη των εφημεριών στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής με εσωτερικές μετακινήσεις, έχοντας σαφή εντολή από τον υπουργό Υγείας να μην αφήσουν ακάλυπτες κλινικές αιχμής, όπως οι καρδιολογικές.
Από την 1 Οκτωβρίου θα αρχίσουν πάλι τις εφημερίες τους οι δύο καρδιολόγοι του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, οι οποίοι όμως με βάση το πλαφόν που υπάρχει μπορούν να καλύψουν το νοσοκομείο μόνο το μισό μήνα. Μετά οι αρμόδιοι θα ?ξαναβγούν στη γύρα και θα ψάχνουν καρδιολόγους για την καρδιολογική κλινική του «Μαμάτσειου».
Με την υπάρχουσα κατάσταση οι εφημερίες του νοσοκομείου Κοζάνης καλύπτονται τον μισό μήνα από τους δύο υπάρχοντες καρδιολόγους και τον άλλο μισό με «μεταφερόμενους» από άλλα νοσοκομεία. Στα τέλη του τρέχοντος έτους που θα φύγει ο ένας καρδιολόγος με μετάθεση στο Θειαγένειο, ο μοναδικός γιατρός που θα παραμείνει (διευθυντής της καρδιολογικής) θα κάνει μόλις έξι εφημερίες. Το μεγάλο ερώτημα και πρόβλημα είναι πως θα καλύπτονται με «μετακινούμενους» καρδιολόγους οι υπόλοιπες 24 ημέρες του μήνα; Επομένως, χρειάζονται ριζικά μέτρα, που δεν είναι άλλα από την πλήρωση των πέντε θέσεων καρδιολόγων που προβλέπει το οργανόγραμμα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης.
Να σημειωθεί τέλος ότι δεν είναι πολύ καλύτερη και η κατάσταση στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου η καρδιολογική κλινική διαθέτει τρεις καρδιολόγους έναντι δύο του Μαμάτσειου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λόγω Αυτοδιοικητικών εκλογών......
...θα λύσουν το πρόβλημα....
για ένα μήνα.....
μετά....
ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ !!!!!!!

Το Προφίλ μας