Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αντώνης Μαυρίδης: Δήλωση για τις διεργασίες στο Δήμο Εορδαίας


Με αφορμή τις διεργασίες και τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων για τα τεκταινόμενα  στον Δήμο Εορδαίας και προκειμένου να μην διερμηνεύουν άλλοι τις δικές μου απόψεις και τις δικές μου θέσεις  ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, θέλω με ευθύ, ανοιχτό και δημόσιο τρόπο, να  ξεκαθαρίσω τα εξής: 
1. Από την πρώτη στιγμή, πολλές φορές, καθαρά και δημοσίως, δήλωσα  ότι σέβομαι το ρόλο  όλων των πολιτικών κομμάτων- και εν προκειμένω του ΠΑΣΟΚ- αλλά  ζητώ σε μία περίοδο ιδιαίτερα που δοκιμάζεται η πολιτική και συμπιέζονται οικονομικά οι πολίτες, οι  όποιες επιλογές προσώπων  στην Εορδαία να γίνουν από την ίδια την κοινωνία, είτε μέσω ανοικτών προκριματικών εκλογών, είτε μέσω ευρείας  δημοσκόπησης όλων των ενδιαφερομένων, κάτι που αποφασίσθηκε, μας δέσμευε, αλλά δεν έγινε. 


 2.   Από την πρώτη  στιγμή επίσης, τόνισα την ανάγκη για νέες  πολιτικές και νέα πρόσωπα στον τόπο μας  που θα αλλάξουν τις παλαιές πρακτικές, νοοτροπίες και συμπεριφορές που έχουν φέρει την Εορδαία, στα σημερινά αδιέξοδα. Και  μόνο απ’ αυτά, οριοθετείται σαφώς η στάση μου σχετικά με τις επικείμενες  δημοτικές εκλογές, για τις οποίες αποδεδειγμένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μου, με πρότεινε  ως  Υποψήφιο Δήμαρχο Εορδαίας και  τους ευχαριστώ θερμά.  
3.   Γνωρίζω βεβαίως - και γνωρίζουν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μου  και η νέα γενιά πλέον-ότι σ’ αυτή την περιοχή που τόσο αγαπάμε, υπάρχει ένα «ιδιότυπο σύστημα παραγόντων» που δεν βλέπει θετικά και εμποδίζει τέτοιες δυναμικές φωνές, αφού  δεν έλκεται από μία τέτοια προοπτική, γιατί δεν εξυπηρετείται  και δεν την ελέγχει.
 Δεν  είναι  τυχαία άλλωστε τα σημερινά αδιέξοδα και τα προβλήματα που έχουν στοιβαχθεί στον τόπο μας  και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός  της επικράτησης συγκεκριμένων λογικών  στην  περιοχή μας που έχουν βάλει τους πολίτες στην «γωνία.»
 Ακριβώς αυτό είναι που κάνει επιτακτική ανάγκη σήμερα, την «αλλαγή πορείας»  στην Πτολεμαϊδα  και τον Δήμο Εορδαίας  και αυτό μπορεί να γίνει από μία νέα και δυναμική δημοτική ηγεσία   και όχι από την  υπάρχουσα δημοτική εξουσία.
4.  Στην κατεύθυνση  αυτή και όπως επεσήμανα  και κατά την διάρκεια ομιλίας μου για το Νέο Δήμο Εορδαίας ,στις 31 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, «στον τόπο μας, πρέπει να βρούμε ένα κοινό τόπο αναφοράς  για να αλλάξει η σημερινή  κατάσταση» και αυτό δεν μπορεί να συμβεί με  μονομερείς ενέργειες και πολυδιασπάσεις».
 Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, ανοιχτά, δημοσίως και στο «φως της ημέρας», συμμετείχα σε  σειρά συναντήσεων και επαφών  το προηγούμενο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβα μάλιστα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για να υπάρξει  θετικό αποτέλεσμα.
Άσχετα  εάν  πάντως δεν υπήρξε  θετική κατάληξη, πίστευα και πιστεύω  ότι «επειδή πάνω απ΄όλα είναι ο τόπο μας»,  είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για το καλό της  περιοχής, όσοι τουλάχιστον εννοούμε να  λέμε ότι «δεν συμμετέχουμε στην πολιτική και τα κοινά ως  ψυχροί επαγγελματίες και απλώς θέλουμε  να προσφέρουμε».
Έτσι εκλαμβάνω εγώ την στήριξη των συμπολιτών στο πρόσωπο μου και γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω  ότι από οποιαδήποτε θέση θα είμαστε μαζί,  στην «πρώτη γραμμή», προκειμένου  να συνεχίσουμε  τον κοινό μας αγώνα, για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου και της ευρύτερης περιοχής μας. 

Αντώνης  Μαυρίδης 
Πτολεμαϊδα   27-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άρες μάρες κουνουνάρες!

Θα ενωθείτε ρε ΠΑΣΟΚΟΙ ή θα κάνετε δώρο το Δήμο στη Βρυζίδου ή ακόμα χειρότερα στον Τσιούμαρη;

Τι είναι αυτό που σας έπιασε όλους να ερμηνεύετε ο καθένας την κοινωνία ότι δήθεν σας λέει να πάτε μπροστά;

Πόσες κοινωνίες έχει η Πτολεμαίδα;

Μία που στηρίζει το Θέμη, μία το Μαυρίδη, μία τον Ανδρεάδη που δήθεν κάνει όλο γκάλοπ, μία το Λωτίδη και πάει λέγοντας.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο θέλει να απαλλαγεί από τον Τσιούμαρη και βέβαια δεν θέλει να του κάτσει στο σβέρκο η μαύρη δεξιά που εκπροσωπείται από τη Βρυζίδου

έλεος λοιπόν με τα μικρομάγαζα που πάτε όλοι να στήσετε.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Το Προφίλ μας