Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το Ορειβατικό Καταφύγιο στο Τ.Δ. Κτενίου


Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων   των κατοίκων του Τ.Δ. Κτενίου του Δήμου Αιανής,  ,   εκατοντάδων συγχωριανών  καταγόμενων από αυτό ,  που διαμένουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ειδικά στην πόλη της Κοζάνης  και αρκετών δημοτών από όλα τα χωριά του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι , η τελετή-εκδήλωση των εγκαινίων του Ορειβατικού Καταφυγίου στο Ελατόδασος του Κτενίου.
Τον αγιασμό έκανε ο Παπά Παναγιώτης Δουγαλής και την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν συμβολικά οι κ.κ Παπακωνσταντίνου Κ, Πρόεδρος του Τ.Σ. , ο Δήμαρχος Αιανής  και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ Πάρις Κουκουλοπουλος που χαιρέτισαν την εκδήλωση. 

 
Στο σύντομο του χαιρετισμό ο κ Γιάννης Τσιάμης , εκπρόσωπος του Συλλόγου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του καταφυγίου και το ρόλο που καλείται να επιτελέσει αυτό  και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους.
Το καταφύγιο άρχισε να κτίζεται το Νοέμβριο του 2006 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010. Είναι ιδέα και  έργο του τοπικού Ορειβατικού Συλλόγου και σκοπός της ίδρυσης του να προσφέρει κατάλυμα στους ορειβάτες επισκέπτες  του πανέμορφου Ελατόδασους του χωριού στις πλαγιές του Μπούρινου αλλά και σε απλούς επισκέπτες του βουνού θαυμαστές της φύσης . Η πανοραμική  θέα από το καταφύγιο  δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να  δει ολόκληρη την Ελίμεια γη, την πόλη της Κοζάνης , την Αιανή , το Βελβενδό , τα Σέρβια αλλά  και όλα σχεδόν    τα χωριά του νότιου τμήματος του νομού , τη λίμνη Πολυφύτου και τα χωριά πέραν αυτής.
Το έργο , όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ν. Γαλάνης χρηματοδοτήθηκε από εισφορές των μελών του συλλόγου και των κατοίκων του χωριού αλλά και από το Δήμο Αιανής , που διέθεσε περίπου είκοσι οκτώ χιλιάδες  στην περίοδο  2007-2010.
Την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο Ορειβατικός Σύλλογος Κτενίου,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κτενίου και το  Τοπικό Συμβούλιο του Τ.Δ. Κτενίου του Δήμου Αιανής .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία ο αντιδήμαρχος Κοζάνης κ.  Θ. Βασδάρης που χαιρέτισε την εκδήλωση , ο Δημοτικός  Σύμβουλος Κοζάνης κ Μ. Φλώρος , ο Αντινομάρχης κ Γ. Σβώλης( η Ν.Α. πρόσφερε τα εδέσματα της εκδήλωσης)  , οι  δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αιανής , Σιαμπανόπουλος, Εμμανουηλίδης. Ράπτης, Λαμπρόπουλος, Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΟ Κοζάνης κ. Βασιλόπουλος , ορειβάτες από την Αιανή με επικεφαλής τον καθηγητή κ Γρ. Κοντό, καθώς και εκπρόσωποι πολλών τοπικών πολιτιστικών φορέων.   

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KANENA KONTINO PLANO NA DOYME POSOI HTAN APO TO XTENI EXETE? GEMATO XARTOGIAKADES KAI MISUOFOROI.......SAS PHRAN XAMPARI OYST APO TO XORIO MAS KOPRITES.....

Ανώνυμος είπε...

WWW.aiani.gr για πολλες fotos
Η πλειοψηφια ειναι απο το Κτενι.
Eσυ βέβαια δεν εισαι Kτενιωτης anoite eanioti.

Ανώνυμος είπε...

Η συμμετοχη ολων των κατοικων,, Εγινε πλειοψηφια paniblaka kalianioti.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ 400 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ, Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΩΣΕ 27.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 2ΜΗΝΟ ΝΑ ΞΕΚ....ΝΕΤΕ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ?ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΑ ΦΑΣ...

Το Προφίλ μας