Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αντ. Μαυρίδης: Στα «αζήτητα» η επέκταση του σχεδίου πόλης στην Πτολεμαϊδα

Στο προσκήνιο της  τοπικής ειδησεογραφίας και εν  μέσω εκλογών,  έχει  τεθεί  και πάλι τις τελευταίες ημέρες, το  ζήτημα-αίτημα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, για  την επέκταση  του σχεδίου  πόλης  στην Πτολεμαϊδα.
Μία εκκρεμότητα  τριών  δεκαετιών που αφορά  περίπου 1700  οικοπεδούχους, περιμένει  πολλά  χρόνια τώρα να  αντιμετωπιστεί, χωρίς  δυστυχώς  οι κατά καιρούς δεσμεύσεις των αρμοδίων, να  γίνουν πράξη.

Η  συγκρότηση  επιτροπής  αγώνα  και  η διοργάνωση συγκέντρωσης, το Σάββατο  30 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, είναι ασφαλώς  ένα  σημαντικό βήμα για την προώθηση του μακροχρόνιου αιτήματος.
Και μάλιστα  γίνεται σε «φουλ  προεκλογική περίοδο», μιας  που η εκτίμηση των ανθρώπων  της επιτροπής αγώνα  των οικοπεδούχων, είναι  αυτό που λέει ο λαός μας «στην βράση, κολλάει το σίδερο…».
Η  αλήθεια πάντως  είναι ότι  πέρασαν  πολλές τετραετίες  και έγιναν  πολλές εκλογικές αναμετρήσεις όπου το θέμα αυτό ήταν στην  «προεκλογική  ατζέντα», αλλά  μέχρι σήμερα δεν υπήρξε  το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γνωρίζουμε  βεβαίως  ότι  δεν είναι απλή υπόθεση  η επέκταση του σχεδίου μίας πόλης και ότι είναι χρονοβόρα αυτή η  διαδικασία.
Όπως όμως έχω  γράψει και παλαιότερα- σε  ανύποπτο μάλιστα χρόνο- η  εμπειρία   άλλων  γειτονικών πόλεων και άλλων περιοχών, δείχνει  ότι  οι  επεκτάσεις  έχουν γίνει σε πολύ  μικρότερο χρονικό διάστημα.
Και  αυτό είναι ζήτημα  της Πολιτείας, αλλά  και  της  τοπικής  αυτοδιοίκησης, η οποία όφειλε και οφείλει να «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες και να πιέσει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Πόσα  χρόνια δηλαδή ακόμη , πρέπει να  περιμένουν  οι 1700 περίπου οικοπεδούχοι  στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, για να αποκτήσουν τίτλους κυριότητας, ώστε να μπορέσουν να κτίσουν και κατ΄ αυτό τον τρόπο να  αναμορφώσουν τις προς επέκταση περιοχές, ενισχύοντας την οικοδομική δραστηριότητα και την τοπική οικονομία στην περιοχή;
Σ΄ αυτό και σε πολλά άλλα  ερωτήματα, για  την  πράξη εφαρμογής, την εγγραφή των οικοπέδων αυτών στο εθνικό κτηματολόγιο και το υποθηκοφυλακείο, όπως επίσης  και για την  ανεύρεση των απαιτούμενων χρημάτων, καλούνται  οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που υπάρχουν και να  προωθήσουν την  επέκταση του σχεδίου πόλης.
Ας  μην υπάρξουν  επιτέλους άλλες καθυστερήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας