Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βασίλης Κανάβας: Για μια περιφέρεια δυναμική και πρωτοπόρα στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα


Αγαπητοί Φίλες και φίλοι
Η συμμετοχή  μου στο θεσμό της πρώτης αιρετής  περιφερειακής αυτοδιοίκησης-όραμα γενεών- αποτελεί πρόκληση αλλά και πρόσκληση για κάθε νέο άνθρωπο, νέο επιστήμονα που πιστεύει πραγματικά σ΄αυτόν, που διαθέτει θέληση, μεράκι, γνώσεις, αισιοδοξία και πάνω από όλα όρεξη για δουλειά και αγώνα. Το νέο όραμα είναι κοινό μα χρειάζεται δουλειά. Συνδέεται με την πεποίθηση ότι το μέλλον  και η προοπτική της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι μια υπόθεση  που αφορά όλους εμάς που ζούμε εδώ.

O Ν. Κοζάνης είναι ένας ευλογημένος τόπος, που διαθέτει άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενώ παράλληλα έχει σημαντικές γεωγραφικές δυνατότητες. Αντιμετωπίζει όμως σήμερα  έντονα τα προβλήματα,  της ανεργίας, της αδυναμίας εκμετάλλευσης του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα, την αδυναμία στήριξης βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το κύμα  εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης κυρίως στους νέους και περιβαλλοντική μόλυνση.΄Εχουμε λοιπόν  μπροστά μας τεράστια  προβλήματα που η αντιμετώπιση τους θα χρειαστεί μια πραγματική επανάσταση στο τρόπο σκέψης τόσο  του κράτους  όσο και των πολιτών. Η  περιφερειακή ανάπτυξη  είναι το μεγάλο στοίχημα του σήμερα.  Πραγματική αποκέντρωση στην διοίκηση,  ανακατανομή στις δημόσιες επενδύσεις, ,κίνητρα στους ιδιώτες επιχειρηματίες, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ορθολογική διαχείριση των υφιστάμενων πόρων ,ώστε  να γίνει η περιφέρειας μας ένας τόπος που αξίζει  να ζεις.
Εμείς του συνδυασμού, αρχή … ζουμε   μαζί ,με  τον υποψήφιο Περιφερειάρχη  Γιάννη Παπαϊορδανίδη, έχουμε πρόγραμμα  περιφερειακής  ανάπτυξης φτιαγμένο με γνώση και προοπτική και με την συμμετοχή των ανθρώπων που ζουν στην περιφέρειας μας, και μπορούμε με αποφασιστικότητα να πάμε την Δυτική Μακεδονία μπροστά.
Για μια περιφέρεια  δυναμική και πρωτοπόρα στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα. Για μια  περιφέρεια που μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη. Για μια περιφέρεια  που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες  και καλύτερες θέσεις εργασίας. Για μια περιφέρεια  με υγειονομική κάλυψη για όλους. Για μια περιφέρεια  που θα σέβεται το περιβάλλον. Για  μια περιφέρεια με πολιτισμό αντάξιο της κληρονομιάς μας. Στηρίζουμε δυναμικά τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη για να γίνει πραγματικότητα το όραμα μας για το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας