Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Βρέχει κόμματα …


Πιάνοντας τους πάντες εξ’ απήνης, ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε κατά τη συνέλευση του συνδυασμού, του οποίου ηγήθηκε στις περιφερειακές εκλογές, ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση του κ. Αλαβάνου στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να θέσει τον ίδιο και το «Μέτωπο» εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή να τον αναγκάσει να επιστρέψει σε αυτόν με όρους υποταγής...
Κατά την συνέλευση της παράταξης του κ. Αλαβάνου, αποφασίστηκε η συγκρότηση πανελλαδικής πρωτοβουλίας-δικτύωσης, με σκοπό την προώθηση της ιδέας της οικοδόμησης πλατιού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου στη βάση τεσσάρων σημείων:
1. Να φύγει η κυβέρνηση
2. Να φύγουν τρόικα και μνημόνιο
3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα, με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του
4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις αρχές του επόμενου έτους (Γενάρης 2011)».
Πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν του κ. Αλαβάνου, έχει να αντιμετωπίσει και το Αριστερό Ρεύμα των Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη , οι οποίοι έχουν διαφορετική προσέγγιση για το μέλλον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία του κόμματος.
newsday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας