Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«Ποιος, ποιος, ποιος ο Μαύρος ο Θεός»


Η φανέλα με το νούμερο 11 έκανε την επανεμφάνισή της και το σύνθημα «ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο θεός» συντάραξε το Ολυμπιακό Στάδιο. Τριάντα και πλέον χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ τίμησαν τον ανεπανάληπτο Θ(ε)ωμά Μαύρο, ο οποίος όπως είναι γνωστό κατάγεται από τη Χίο. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία με τα κιτρινόμαυρα και έγινε αντικείμενο θαυμασμού όσο λίγοι ποδοσφαιριστές από τους Ελληνες φιλάθλους.

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης παρέλαβε από τον Σταύρο Αδαμίδη την τιμητική πλακέτα και την κορνιζαρισμένη φανέλα με το νούμερο 11 και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Θωμά, ψυχάρα, για πάντα ΑΕΚάρα» τραγουδούσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, με τον μεγάλο Θωμά να ανταποδίδει με ζεστό χειροκρότημα και να γνωρίζει την αποθέωση. Αλλωστε, στην καρδιά των φίλων της Ενωσης παραμένει ο Μαύρος ο θεός.
Ο ίδιος με δηλώσεις του στο match programme ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ακόμα δεν έχει φανεί στην ομάδα η βελτίωση που όλοι περιμέναμε. Ελπίζω σιγά σιγά να φανούν τα σημάδια της, γιατί -όπως λέω πάντα- η ΑΕΚ πρέπει να έχει ως μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».
Οσο για το ποιο γκολ ξεχωρίζει από τα 18 που είχε πετύχει κόντρα στους «ερυθρόλευκους» σημείωσε: «Ολα τα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό είχαν τη σημασία τους. Αυτό που μου έχει μείνει πιο πολύ είναι αυτό στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' τον Ιούνιο του 1983, το οποίο ήταν και πολύ κρίσιμο, γιατί πήραμε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας».
Ερωτηθείς για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τη σημερινή ομάδα, ο Μαύρος απάντησε: «Ξεχωρίζω τον Σκόκο και τον Τζιμπούρ, αλλά σε ορισμένα διαστήματα κάθε αγώνα. Παίκτες με τις ικανότητές τους πρέπει να βοηθούν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Θέλω μεγαλύτερη διάρκεια και προσφορά από αυτούς σε όλα τα παιχνίδια».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι' οσό ζω θα τραγουδώ,
μ' έχεις κάνει άρρωστο,

μου' χεις πάρει το μυαλό
ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ,
ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ,

ποτέ μου δε θα γιατρευτώ
ήμουν και θα' μαι πάντα εδώ

Ανώνυμος είπε...

Γνωριζετε οτι ενας απο τους πιο δυσκολους αντιπαλους του Θωμα Μαυρου ηταν ο Σερβιωτης Κωστας Αγορου της ΠΑΕ Καστοριας ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Το Προφίλ μας