Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η επανάσταση των επιβατών

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Κονκάρδες, τ-σερτ και καρφίτσες που ανέγραφαν «Οχι στο ραδιενεργό στριπτίζ», ακόμη και σκωτσέζικες φούστες, επινόησε ένα ογκούμενο κίνημα Αμερικανών πολιτών για να διαμαρτυρηθεί κατά των υπερβολικών και εξονυχιστικών ελέγχων ασφαλείας που υφίσταται το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια της χώρας τις τελευταίες ημέρες. 
Είναι η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη αντίδραση πολιτών από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα άλλαξαν δραματικά τους όρους ασφαλείας των πτήσεων. Το κίνημα, που συντονίζεται μέσω Facebook, βάπτισε τη χθεσινή ημέρα πριν από την αργία της Ημέρας των Ευχαριστηρίων «National Opt-Out Day» (Εθνική Ημερα Μη Συμμετοχής) και κάλεσε τους επιβάτες να μποϊκοτάρουν τους 373 ολόσωμους σαρωτές υψηλής τεχνολογίας που έχουν τοποθετηθεί σε 68 αεροδρόμια. «Στόχος του National Opt-Out Day», έγραφε η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, «είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους νομοθέτες ότι θέλουμε αλλαγή. Εχουμε ατομικά δικαιώματα και δεν σημαίνει ότι αγοράζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο είμαστε εκ των προτέρων ύποπτοι».
Οι αρχές ανέμεναν ότι οι εν λόγω αντιδράσεις θα προκαλούσαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια εξαιτίας της μεγάλης εξόδου για την Ημερα των Ευχαριστιών, καθώς υπολογίζεται ότι επρόκειτο να πετάξουν περίπου 1,6 εκατ. επιβάτες.
Ελεγχος γεννητικών οργάνων...
Με τη διαδικασία των νέων σαρωτών, οι επιβάτες χρειάζονται για να ελεγχθούν 10 δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που οι επιβάτες αρνηθούν τη σάρωση, υποβάλλονται σε μια χρονοβόρα ψηλάφηση ή «ενισχυμένο σωματικό έλεγχο», όπως τον αποκαλεί η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 4 λεπτά. Η ψηλάφηση των ελεγκτών, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, επιτρέπεται να γίνεται στα γεννητικά όργανα, τα οπίσθια και τα στήθη των επιβατών, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, όπως και οι σαρωτές, επειδή απεικονίζουν τον εξεταζόμενο ουσιαστικά ολόγυμνο.
«Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι όλα αυτά γίνονται για θέμα ασφαλείας. Στην ουσία πρόκειται για ένα σόου... ασφαλείας», δήλωσε στο CNN ο Τζέιμπς Μπαντ, ιδρυτής της ιστοσελίδας «Δεν Θα Πετάξουμε» (wewontfly.com). «Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μέθοδος που επιλέχθηκε είναι αναποτελεσματική. Πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτό το θέατρο... ασφαλείας και να επικρατήσει η κοινή λογική». Η εγκατάσταση των σαρωτών στα αμερικανικά αεροδρόμια προκάλεσε την αντίδραση πανεπιστημιακών καθηγητών, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι η ένταση της δέσμης των ακτίνων Χ θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων ανθρώπων, ατόμων που πάσχουν από καρκίνο ή είναι φορείς του AIDS, ενώ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο δέρμα και άλλες βλάβες, κυρίως στα γεννητικά όργανα των ανδρών. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από ασημώνη κλέψαμε:


Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αγοράζει ένα σπίτι σε μια μικρή κωμόπολη. Δυο μήνες μετά την εγκατάσταση τους, τους κάνει επίσκεψη ο δήμαρχος και τους ρωτά :

Πως σας φαίνεται το χωριό μας ; (συνηθισμένη απάντηση)

Είστε ευχαριστημένοι από το σπίτι σας ; (συνηθισμένη απάντηση)

Χρειάζεστε κάτι που μπορούμε να κάνουμε για σας ; (συνηθισμένη απάντηση)

Πως περνάτε τον καιρό σας ; Ο γέρος του απαντά :

Το πρωί ξυπνάμε κατά τις 7 και ξεκινάμε με σεξουαλική δραστηριότητα. Στις 8 παίρνουμε το πρωινό μας και μετά το μπάνιο μας και ξανά σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά ξεκινάμε για την αγορά και στον γυρισμό ταχτοποιούμε τα ψ ώνια μας και έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα. Το μεσημέρι κατά τις 1 τρώμε και μετά έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά πάμε για ύπνο μέχρι τις 4 και ξυπνώντας έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα. Αργότερα βλέπουμε τηλεόραση μέχρι τις 8 διακόπτοντας βεβαίως το πρόγραμμα λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας. Μετά θα φάμε κάτι ελαφρύ και θα συνεχίσουμε με σεξουαλική δραστηριότητα .. Στην συνέχεια θα διαβάσουμε κάτι στο κρεβάτι και θα κοιμηθούμε αφού πρώτα έχουμε ολοκληρωμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Ο δήμαρχος που ακούει τόση ώρα με τις τρίχες σηκωμένες στο κεφάλι ρωτά τον γέρο:

Τι ηλικία έχετε ;

Εγώ 86 και η γυναίκα μου 78 του απαντά.

Σκύβοντας στο αυτί του γέρου ο δήμαρχος τον ρωτά :

Τι εννοείτε παρακαλώ με τον όρο «σεξουαλική δραστηριότητα» ;

Και ο γέρος του απαντά :

Μου ζαλίζει τα αρχίδια !!!

Το Προφίλ μας