Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, δεν θα χρεοκοπήσουμε

«Παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες», όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Βουλή, δήλωσε πιο αποφασισμένος και πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες και οι οίκοι αξιολόγησης. «Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το 2012 θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013 απαλλασσόμαστε από το Μνημόνιο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος σε ό,τι αφορά τη διάσωση της οικονομίας από τη χρεοκοπία, τη σταθεροποίηση της χώρας και την πραγματοποίηση των μεγάλων αλλαγών, ώστε να γίνει η Ελλάδα «μία χώρα που δεν βασίζεται σε δάνειες δυνάμεις, που δεν θα χρειάζεται μνημόνια και επιτηρήσεις». Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά ότι κρύβει αλήθειες και ότι είναι η ΝΔ εκείνη που έβαλε δύο φορές τη χώρα σε επιτήρηση.
Λόγω των δικών σας πολιτικών -είπε απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά- κόπηκαν οι συντάξεις. «Ο κ. Καραμανλής ήξερε ότι δεν μπορούσε η επόμενη κυβέρνηση να αντέξει το βάρος του ελλείμματος και το έκρυβε. Μας πέταξε τη βόμβα» πρόσθεσε ο Γ.Παπανδρέου.
Πολλά έχετε να προτείνεται τώρα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος πάντα στον πρόεδρο της ΝΔ. Γιατί δεν μείνατε να τα κάνετε; Γιατί λιποτακτήσετε;» ρώτησε.
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι στόχοι είναι εφικτοί, αποτελούν «στοίχημα» για το έθνος και πρόσθεσε: Δεν ζητάμε να συμφωνήσετε σε κάθε τι που κάνουμε, ζητούμε να αναλάβετε ευθύνες μπροστά στην πρόκληση της ιστορίας.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πολλοί αναρωτιόνται σήμερα εάν πρέπει να συμβάλουν στην επιτυχία της χώρας ή να ποντάρουν στην αποτυχία. «Μάλλον κ. Σαμαρά, από αυτά που άκουσα, ποντάρετε στην αποτυχία» είπε.
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας