Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Θετική η Bουλή για γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια

Θετική ήταν η απάντηση που πήρε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε ραντεβού με την Επιτροπή Περιβάλλοντος και συμφώνησαν στο σχέδιο για ένα φιλικό προς το περιβάλλον γήπεδο.
Ο κ.Αδαμίδης παρουσίαζε για μία και πλέον ώρα το πρότζεκτ κατασκευής "πράσινου" γηπέδου στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μπορέσει ο σύλλογος να εξασφαλίσει τη θετική νομική διατύπωση, απαραίτηση για να ξεκινήσει το έργο.Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, Άρια Αγάτσα, Κώστας Γείτονας και εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ανδρέας Λυκουρέντζος. Λόγω υποχρεώσεων απουσίαζε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, ενώ συνειδητά απείχαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Αδαμίδης εξήγησε ότι ο σχεδιασμός του γηπέδου προβλέπει ενίσχυση με φωτοβολταϊκά συστήματα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν 6-8 στρέμματα χώρων αναψυχής και πρασίνου. Ακόμα, η ΠΑΕ έχει τη στήριξη του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ενώ θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από δύο ξένους τραπεζικούς ομίλους. Ως αντάλλαγμα η ΑΕΚ ζητά την παραχώρηση 6-8 στρεμμάτων που βρίσκονται πίσω από την παλαιά θύρα 3, προς την πλευρά του άλσους όπου σταθμεύουν τα απορριματοφόρα του Δήμου.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πρόσθεσε ότι για την κατασκευή του γηπέδου θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα απασχοληθούν 1.500 άνθρωποι. Και φυσικά υποστήριξε ότι, όπως είχε πει και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κάτι τέτοιο θα δώσει νέα πνοή στη γειτονιά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μόνη του ένσταση θα ήταν αν η ΑΕΚ ζητούσε κρατική επιχορήγηση σε μία τόσο δύσκολη εποχή. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η ανέγερση προβλέπεται να γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια, σβήνει τις όποιες αντιρρήσεις του. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας