Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Βελβεντού

Την Πέμπτη 20/1/2011 πραγματοποιήθηκε άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση της κοινωνίας του Βελβεντού στα πλαίσια του αγώνα που συνεχίζει για την αυτονομία του "Καποδιστριακού" Δήμου Βελβεντού.
Αυτή τη φορά, το ραντεβού δόθηκε και πάλι στην πόλη της Κοζάνης εξαιτίας μιας σημαντικής αφορμής: της επίσκεψης στην πόλη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου. Για άλλη μια φορά δηλώσαμε παρόντες και σταθεροί στο πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας για αποκατάσταση της αδικίας που της επιφύλαξε ο τελικός σχεδιασμός του νόμου "Καλλικράτης" καθώς και για την επαναφορά του Δήμου Βελβεντού στο αρχικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο στις 28/4/2010.


Η διαδήλωση - διαμαρτυρία των κατοίκων του Βελβεντού ήταν - όπως πάντα άλλωστε - μια καθ' όλα ειρηνική κινητοποίηση, με παλμό και δυναμισμό. Πορευτήκαμε μέχρι του σημείου που μας επέτρεπε ο ασφυκτικός κλοιός που είχε δημιουργήσει η αστυνομία στην περιοχή πέριξ της Αίθουσας Τέχνης Κοζάνης, όπου και πραγματοποιούνταν η ομιλία του Πρωθυπουργού. Κλιμάκιο της συντονιστικής επιτροπής, κατευθύνθηκε στο χώρο της εκδήλωσης όπου και παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα της κοινωνίας μας σε συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και στον ίδιο, με τον οποίο είχε και σύντομη συνομιλία.
Παρά τη βούληση των πολιτών του Βελβεντού να προσεγγίσουν ειρηνικά το χώρο της εκδήλωσης και να παρουσιάσουν στο κυβερνητικούς εκπροσώπους το αίτημά τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της ισχυρότατης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες κάνοντας αναίτια και υπερβολική χρήση όλων των μέσων που διαθέτουν προσπάθησαν να απωθήσουν όλους τους πολίτες που διαμαρτύρονταν παράλληλα, δηλαδή τους φοιτητές και τους κατοίκους της Μαυροπηγής. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και ελπίζουμε να μην το ξαναζήσουμε στο μέλλον.
Τέλος, θα θέλαμε ως Συντονιστική Επιτροπή να δηλώσουμε απερίφραστα, ότι με την αμέριστη συμπαράσταση και μαζική συμμετοχή στον αγώνα του συνόλου της κοινωνίας μας, συνεχίζουμε αυτό που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε για να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα αυτονόητα που στερήθηκαν από το μέλλον αυτού του τόπου και από τα παιδιά μας.
Συνεχίζουμε των ΑΓΩΝΑ και απαιτούμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους  μια ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.  



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα δεν κατάλαβα:
Πλησιάσατε ή όχι, τελικά, τον Πρωθυπουργό? Από τη μια λέτε πως συνομιλήσατε και από την άλλη πως σας απώθησαν τα ΜΑΤ.
Και εφόσον συνομιλήσατε, δεν θα έπρεπε να αφορά το δελτίο τύπου τη συζήτηση αυτή? Τι σας είπε? Θα σας κάνει ή όχι ξανά Δήμο??????

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι πρέπει να σας δώσουν δίκαιη λύση γιατί πολύ σας χάιδεψαν μέχρι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Όπως μαθαίνω ο Κ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αφού τους άκουσε με μεγάλη προσοχή [ έχοντας το χέρι στη τζ΄επη του παντελονιού] τους διανεβαίωσε ότι θα τους ανακηρύξει ανεξάρτητο κράτος όπως είναι το ΛΙΧΝΕΝΣΤΑΙΝ . και το πριγγιπάτο του MANA-X-O a αφου εξήγησαν στον πρωθυπουρφό ότι είναι αυτάρκεις σε γεωργικά προιόντα ροδάκινα- δαμάσκινα =μηλα αγγούρια κοκκινες καλλές ντομάτες μια δεκ .... τα παιδία παίζειν. Κανονίστε επιτροπή σαν κράτος να έχετε και το στρατό σας να φθλάγετε τα σύνορα'

Ανώνυμος είπε...

@3:48, αν είχες διαβάσει το κείμενο, δεν θα είχες τέτοιου είδους απορίες,
@3:51, τσου ρε λαλα.....κι.

Υ.Γ. γιατί έκανες τον κόπο να γράψεις την σκέψη σου σε δυο μηνύματα?

Ανώνυμος είπε...

Αφαιρέθηκε βίντεο από live avles.gr από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ο κ. Λαζαριώτης λέει για τους συνεταιρισμούς του Βελβεντού σε ένα συνονθύλευμα σκέψεων δίκην "έκφραση-έκθεση" και κανείς δεν το ανέφερε, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος blog. Λέει λοιπόν ο κ. "αντιδήμαρχος" ότι η παραγωγή των συνεταιρισμών τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στην παραγωγή του Πλατανορεύματος και ότι είναι μικροί συνεταιρισμοί επειδή δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην ευρύτερη περιοχή. Χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με τους φίλτατους κατοίκους Πλατανορεύματος και χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες επί της παραγωγής (δεν είναι αρμοδιότητά μου και δεν είναι το ζητούμενο, αν και είναι προφανές) ο κ. "αντιδήμαρχος" προβαίνει σε κατ'αρχήν αρνητικά σχόλια για τα καμάρια του Βελβεντού,τους συνεταιρισμούς, άρα και για το ίδιο το Βελβεντό. Του οποίου "αντιδήμαρχος" θεωρείται. Ο σκοπός του άραγε ποιός? Δεν θέλω, αλλά το μυαλό μου πάει στην πόλωση και στις επιπτώσεις αυτής. Κ."αντιδήμαρχε" είτε έτσι είτε αλλιώς οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη: είτε γνωρίζατε για την παραγωγή και το κάνατε εσκεμμένα για κάποιο σκοπό δικό σας, είτε ΔΕΝ γνωρίζατε την παραγωγή του Πλατανορεύματος (!), πράγμα για το οποίο είστε υπόλογος σε αυτούς που σας ψήφισαν. Και αν τα πιστεύετε αυτά που είπατε τότε τίθεται θέμα τοπικισμού ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΣΑΣ και ύστερα σε οποινδήποτε άλλον δημότη του Δ.Δ. του οποίου έχετε οριστεί "αντιδήμαρχος".
-Ο καλαμάρης-

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχία υπάρχει για έκτροπα και επεισόδια στον αγωνα του Σαββάτου 29/1 - ωρα 3 Βελβεντό-Τιτάν στο στάδιο Βελβεντού. Εκδηλη είναι η αγωνία και στο δήμαρχο, για το τι μπορεί να συμβεί, μια και απόψε συμμετέχει σε σύσκεψη στα γραφεία Ε.Π.Σ.Κοζάνης με Αστυνομικό Δντη και άλλους κορυφαίους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Σε ολα αυτά, υπάρχει το κακό προηγούμενο του 1ου αγώνα στα Σέρβια, ανήμερα Πανηγυρης Σερβίων, με τα επεισόδια που εγιναν τότε, με τις μπλούζες παικτών Βελβεντού, που φορούσαν απο μέσα...μπλούζες με τις κατσίκες...
Για τον αγωνα του Σαββάτου, το παρών αναμενεται να δώσουν στο στάδιο Βελβεντού ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού και ο εκεί Αντιδήμαρχος, που εξακολουθεί να δέχεται ειρωνικούς χαρακτηρισμούς απο μερικούς εκεί, οπως Αντιβασιλέας κλπ κλπ...
Να γίνει ενας αγωνας ηρεμος, ευχονται ολοι...
Αλλά, ο κινδυνος επεισοδιων θα ειναι πολύ μεγάλος...

Ανώνυμος είπε...

Καλά λένε ότι δεν καταλαβαίνετε!!!...
Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσείς το μ..ί σας χαϊδεύετε!!!..
Αν ήταν ανεξάρτητος ο "δήμος" σας, τα μέτρα του "καλλικράτη" θα τα παίρνατε ναί ή όχι???..
ΦΥΣΙΚΑ ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ ΝΑΙΙΙΙ!!!!...
Γιατί το λέω αυτό?..
Γιατί, όλα τα μέτρα που παίρνονται τώρα, όπως με τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, συγχωνεύσεις σχολείων, μετατάξεις υπαλλήλων, υπηρεσίες δήμων να δίνονται σε ιδιώτες και εργολάβους, και άλλα πολλά..ΕΪΝΑΙ στο πρόγραμμα του "καλλικράτη"!!!,
τον οποίο "καλλικράτη",
ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ!!!..
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ και
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "καλλικράτη"!!!

ΑΥΤΑ τα ξέραν οι Στεργίου και κάθε λογής Πασόκοι, όπως και ο Κωνστ/πουλος, που όμως έχει υποσαχεθεί μαζί με τους βουλευτές του Πασόκ, ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουν καμία τέτοια αλλαγή!!!

Να όμως που άρχισαν τα "οργανα"!!!..
Σε όλους αυτούς τους τομείς που προανέφερα!!

Και ΔΕΝ είδα τους Μ Κ Ο να διαδηλώνουν ΕΝΑΝΤΙΑ Σ' ΑΥΤΑ τα ΜΕΤΡΑ!!!!!.....
Οι Μ Κ Ο
ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ τον κόσμο σε ανούσιες τοπικιστικές σωβινιστικές και φασίζουσες αντιπαραθέσεις!!!..

- Ο ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ -

Ανώνυμος είπε...

6:26
Είμαι ο 3:51 και δεν έχω καμιά σχέση με τον 3:48. Αν τα μηνύματά μας μοιάζουν χωρίς να τον γνωρίζω είναι ευκαιρία να σας προβληματίσει λίγο αυτό. Πέρσι όταν αρχίσατε τον «αγώνα» δεν σας περνούσε από το μυαλό ότι δεν μας κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο αν έρθετε ή αν δεν έρθετε στον Δήμο Σερβίων. Φέτος μάλλον το πιστέψατε. Όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν και δεν μας αφήνει αδιάφορους. Φέτος δεν σας θέλουμε να έρθετε γιατί θα μας δημιουργήσετε πολλά προβλήματα. Μακάρι να σας πάρει κάποιος άλλος Δήμος για να ησυχάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι Βελβεντινοί μέσα στα Σέρβια έκανα το μάγκα -ανεβάινοντας μάλιστα και παίκτης την εξέδρα- σκέψου τι θα γίνει εκεί. Οι μουζαχεντίν πάντα είναι επικίνδυνοι

Ανώνυμος είπε...

BRE KALAMARAKI!!AFOU DEN EISE ARMODIOS GIA TIS PARAGOGES GIATI KANEIS PAREMBASI ME ARNITIKA SXOLIA GIA TON NIKO. TOSO MPROSTA EISE ESU APO FAIA OUSIA???? <>

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μανώλη, κατάφερες το ακατόρθωτο, τι κάνει μια καρέκλα ρε γ@μωτο μου !!!!!

Ανώνυμος είπε...

o GIWGAKHS SAS KERASE GLYKO RODAKINO?

Ανώνυμος είπε...

xexexexexexxse

Ανώνυμος είπε...

@7:23, αριστερά μπαίνοντας ή αριστερά βγαίνοντας;;;;;;
@7:58, τσου ρε λαλα….κι!!!
@8:03, έλα να δεις,
@8:06, τσούζει;;;;;;;;;;;;;;;;
@9:10, και για την Νομική ο Μανώλης θα φταίει σε λίγο!!!!!!
@10:14, εμάς RODAKINO(?), εσάς κάνκες,

Υ.Γ. Και ένα για όλους μαζί: OUST RE LAMOGIA!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

oust k se sena... panivlaka...

Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε μία "συγγνώμη" και να ανακαλέσει τα λεχθέντα στο δημ. συμβούλιο. Για τον κ. Λαζαριώτη ο λόγος.
-Ο καλαμάρης-

Ανώνυμος είπε...

10.40 goustaroooo!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10:40
Πολύ εύγλωττο σε βλέπω γεμάτος επιχειρήματα.

Το Προφίλ μας