Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Καμία μεταβατική περίοδος για τις προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για τις προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους και ο νόμος που έχει ψηφιστεί θα ισχύσει», έδωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.
«Δεν θα δώσουμε καμιά δυνατότητα, σε κανένα δήμαρχο, ούτε στον κ. Καμίνη, παρεμβαίνοντας νομοθετικά. Υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος ισχύει από τις 28 Δεκεμβρίου του 2009. Αυτόν τον τηρήσαμε με ευλάβεια και αυτόν το νόμο θα συνεχίσουμε να τηρούμε και κατά τη διάρκεια του 2011. Με τα μεταβατικά στάδια βουλιάξαμε ολόκληρη τη χώρα. Μεταβατικό στάδιο σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει εξαιρέσεις, σημαίνει προσδοκίες, σημαίνει μια κατάσταση απίστευτη. Επιτέλους, δεν θα πρέπει να επανερχόμαστε σε θέματα, τα οποία έχουν απαντηθεί με τον σαφέστερο και τον πιο στέρεο -θα έλεγα- τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα καταλόγισε ευθύνες στους δήμους για τις ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν. 


«Όσοι δήμοι προνόησαν, είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις αναγκαίες θέσεις συμβασιούχων γι' αυτές τις υπηρεσίες που είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, χωρίς καμία έγκριση από εμάς. Είχαν τη δυνατότητα να προκηρύξουν θέσεις συμβασιούχων, χωρίς έγκριση από εμάς. Βεβαίως, η πρόσληψη των συμβασιούχων που προκήρυξαν θα γινόταν μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, όπως με σαφήνεια προβλέπει ο 3812. Αυτό ήταν κάτι το οποίο το επιλέξαμε. Επιμένουμε σε αυτή την επιλογή. Θεωρούμε ότι είναι καίριας αξίας επιλογή. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να είναι παιδιά ενός άλλου Θεού. Έχουν τη δυνατότητα οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και οι υπηρεσίες, όπως αυτές που εκτελεί ο ΕΔΚΝΑ, να προκηρύξουν θέσεις συμβασιούχων. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση. Άλλοι δήμαρχοι αδράνησαν. Άλλοι δήμαρχοι θεώρησαν πως υπάρχει μια ευκαιρία ακόμη για τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσέφυγαν σε δικαστήρια, πέτυχαν την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κ.λπ. Έχω τη γνώμη ότι για τέτοιους διαφορετικούς λόγους, σε κάθε περίπτωση, δεν έκαναν την πρόσληψη συμβασιούχων που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν...», τόνισε με έμφαση.
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας