Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Εισαγγελέας διέταξε προκατακτική έρευνα Κατάληψη της Εγνατίας οδού για την έδρα από το δήμο Σιάτιστας

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Κλήθηκαν οι πρώτοι πέντε υπάλληλοι του δήμου, ενώ «ανωμοτί» θα καταθέσουν ο πρώην δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τις καταλήψεις της Εγνατίας οδού το περασμένο καλοκαίρι από τους δημότες και τη δημοτική αρχή της Σιάτιστας, διεκδικώντας να καταλάβει η εν λόγω κωμόπολη του Βοΐου την έδρα του «Καλλικρατικού» δήμου.Όπως δήλωσε στον «Π» ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Καραμπατζιάς, ήδη έχουν κληθεί πέντε δημοτικοί υπάλληλοι του πρώην δήμου Σιάτιστας να πάνε να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας. Βεβαίως, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας μπορεί να κληθούν πολλοί περισσότεροι να καταθέσουν, προκειμένου οι δικαστικές αρχές να διερευνήσουν την τέλεση ή μη ποινικού αδικήματος. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις.
Οι πέντε υπάλληλοι του πρώην δήμου Σιάτιστας που έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν, είναι δύο οδηγοί, ένας δημοτικός αστυνόμος, ένας ηλεκτρολόγος και ένας εργάτης. Μάλιστα κλήθηκαν εδώ και καιρό, όμως οι κληθέντες δήλωσαν ότι την ευθύνη των κινητοποιήσεων την είχε η δημοτική αρχή και η συντονιστική επιτροπή, γι? αυτό και αρχικά δεν προσήλθαν στο Α.Τ. για κατάθεση. Όμως χτες έφτασε στο δημαρχείο Σιάτιστας ένας αστυνομικός, ο οποίος τους διαμήνυσε ότι «μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει αν προσέλθουν για κατάθεση». Αυτό κινητοποίησε την πρώην δημοτική αρχή και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία όρισε δικηγόρο που πήγε στο Α.Τ. να δει τι συμβαίνει και να χειριστεί την υπόθεση. Ζητήθηκε μία προθεσμία λίγων ημερών για την κλήση σε απολογία των πέντε, ενώ είναι πιθανόν να προετοιμαστεί ένα κοινό απολογητικό υπόμνημα, το οποίο θα κατατεθεί στην αστυνομική αρχή. Βεβαίως, στη συνέχεια δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλοι δημότες για παρόμοιες καταθέσεις.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι καλούνται σε «Ανωμοτί» κατάθεση δημοτικοί άρχοντες και στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής. Μεταξύ αυτών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις και καταλήψεις της Εγνατίας Οδού του περασμένου καλοκαιριού οι Κώστας Κοσμίδης (δήμαρχος Σιάτιστας), Γιάννης Νάκος (πρώην δήμαρχος Σιάτιστας), καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου εκείνης Χρήστος Ζευκλής, Μιχάλης Καραμπατζιάς και Γιώργος Κουφογιάννης.
Από την πλευρά του ο Μ. Καραμπατζιάς κατήγγειλε «την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των δημοτών μιας ολόκληρης περιοχής», ενώ ζήτησε από την νυν δημοτική αρχή Βοΐου και δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου «να παρασχεθεί στους διωκόμενους η όποια νομική συνδρομή χρειαστεί».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαμαρτύρεται (είτε έχει δίκιο ή άδικο) στον εισαγγελέα,όλες οι απεργίες άδικες ή δίκαιες παράνομες και καταχρηστικές.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται για να εκφοβίσουν τον αγανακτισμένο κόσμο μπας και κάτσει σπίτι του και δεν τους σαπίσει στο ξύλο.

Έχουμε χούντα κύριοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν. Τώρα θα φανούν ποιοι είναι μάγκες και ποιοι τσάμπα μάγκες.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν,όλοι φυλακή,όλοι ένοχοι,όποιος μιλά θα τις μαζεύει.Ρε άντε από κει φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

@11:25
Ναι όλοι φυλακή οι ψευτοεπαναστάτες μπας και απαλλαγούμε από αυτή τη γάγγραινα, τους καπηλευτές των πραγματικών αγώνων του λαού μας. Ίσως μετά ο λαός ιεραρχήσει τα προβλήματα και παλέψει για τα ουσιαστικά.

Ανώνυμος είπε...

seira exei o velventos

Ανώνυμος είπε...

manolaki stin apekso ise pali.den vlepo na ise katigoroymenos.

Ανώνυμος είπε...

EINAI EINAI SIGA SIGA

Το Προφίλ μας