Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συνέχεια των συναντήσεων του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Η συνάντηση με τους νέους και τις νέες του δήμου



Τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις προτάσεις της νεολαίας είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος στη συνάντηση με νέους και νέες στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Σε μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της περιοχής και σχετίζονται με την εκπαίδευσή τους, την εργασία τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τον εθελοντισμό και γενικότερα την καθημερινότητά τους ενώ συζητήθηκαν και θέματα όπως η ανάπτυξη της περιοχής και το περιβάλλον, σκηνικό που επιβεβαίωσε  το πόσο σημαντικές είναι ανάλογες συγκεντρώσεις αλλά και το πόσο επίκαιρα και ενδιαφέροντα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν.
   Αναπτύσσοντας αρχικά τον σχεδιασμό και τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί προεκλογικά ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού τόνισε τη σημασία που δίνει η νέα Δημοτική Αρχή στην ενεργοποίηση της νεολαίας απευθύνοντας ουσιαστικά ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής και δράσης των νέων στα μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου.
    Ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση να στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία  είτε ατομική είτε ομαδική που θα αφορά τους νέους της ευρύτερης περιοχής, ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Συμβουλίου Νεολαίας, επισημαίνοντας παράλληλα την πρόθεση να λειτουργήσει στο Δήμο Γραφείο Υποστήριξης που θα υποστηρίζει τους νέους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εξεύρεσης εργασίας και επιχειρηματικότητας.
    Γενικότερα στην συνάντηση κατατέθηκαν πολλές και σημαντικές προτάσεις που αφορούσαν την καλύτερη οργάνωση και δραστηριοποίηση της νεολαίας ενώ έγινε συζήτηση και για επιμέρους ζητήματα όπως η κατάσταση των σχολικών μονάδων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής, η διοργάνωση εκδηλώσεων, το ωδείο. 
   Ένα μεγάλο κομμάτι της συζήτησης περιστράφηκε στην ανάπτυξη της περιοχής και το πώς βλέπουν οι νέοι το μέλλον του τόπου τους.  Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες που θα γίνουν από πλευράς έργων υποδομής έτσι ώστε σύντομα να υπάρξει αλλαγή στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου. Χαρακτηριστική ήταν αναφορά που έγινε από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού στην Παραλίμνια Ζώνη, την Αγροτική Ανάπτυξη, την Τουριστική Αξιοποίηση και την προβολή των Τοπικών Προϊόντων καθώς και τα Οδικά Δίκτυα.
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τον αγώνα της δημοτικής αρχής ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες και κυρίως στο θέμα της πρόληψης ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
    Στο τέλος της συνάντησης τέθηκε χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίηση όσων συζητήθηκαν. Προτεραιότητα δόθηκε στη συγκρότηση του Συμβουλίου Νεολαίας – το συντομότερο δυνατόν όπως ζήτησε ο κ. Κωνσταντόπουλος – το οποίο θα έχει ενισχυμένο ρόλο και δεν θα είναι απλά ένα  βήμα έκφρασης των νέων.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to ai-vres einai to grafeio typoy toy neoy DHMOY
Mipos prepei na yparxei ena site toy DHMOY SERBIVN BELBENTOY ektos ki an den to gnorizo

Ανώνυμος είπε...

http://www.dimos-servion.gr/

Ανώνυμος είπε...

ολλα καλλα το τελευταιο διαστημα δεν ακουγεται λεξη για ορεινο ογκο πιεριων θα ηθελα να ξερω τι σκεπτετε ο νεος δημαρχος για την παλια καστανια καιευρυτερα για τα πιερια. φιλε γιωργο πιστευω πως δεν ξεχασες ολλα οσα ονειρευομασταν για την καστανιας.περιμενουμε τις σκεψεις του νεο δημαρχου, ευχαριστω. Μ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ανώνυμος είπε...

Me parapanisio zilo o dimarxos frontise na ypotimisei to Stadio toy Belbendou. Anti na pei dyo kales koubentes pou brike mia athlitiki ypodomi etoini. arxise me kritikes.Den einai leei olympiakon prodiagrafon. afto se stenoxorise? otan les teties aerologies ithela na se rotiso an sou prokipsei ena tournoua Basket poy tha to pas kyrie Konstantopoule? Exeis mipos kanena kleisto gipedo sta serbia kai den to kseroume oloi emeis pou pame kai athloumaste sto Belbendo? oxi tipota allo alla an exeis na athloumaste edo, na mhn metakinoumaste sto Belbendo.
H mipos tha prolabeis na ftiakseis kapoio gipedo sta 3,5 xronia tis thiteias sou?
i mipos tha sto ftiaksei i periferia otan teliosi to dromo Kozani-Serbia?
Xa xa xa.
Den les kai ena eyxaristo pou yparxei teleio kleisto gipedo sto belbento sta oria toy dimou mas? den ftanei pou to brikes etimo kaneis kai kritiki. giati?
Eipame exete kontra me tous belbenous alla na min eisaste kai axaristoi kyrie dimarxe.
Mono kala logia prepei na les gia oti brikes. Giati akoma den ksereis ti tha exeis teleiosei otan teleioni i thitia sou.
Krima poy legontai tetoies kotsanes apo episimo prosopo gia ena stadio poy filoksenise omades tis A ethnikis kai organose ta kalitera sport-events stin perioxi mas.
ENAS NEOS APO TH PERIOXH SERBION POY ATHLEITAI STO BELBENDO

Βελβεντινός είπε...

Το στάδιο του Βελβεντού πάντα ήταν για όλη την περιοχή. Το ότι δεν έχει "ολυμπιακές" διαστάσεις, ποτέ δεν αποτέλεσε πρόβλημα σε όποιον ήθελε να το χρησιμοποιήσει. Τώρα είναι πληρέστερο από ποτέ γι' αυτό και ομάδες εθνικού επιπέδου μπορούν να κάνουν την προετοιμασία τους. Και το κυριότερο:
Θα προτοιμούσε ένα αχανές κλειστό τύπου Κοζάνης το οποίο παραμένει αχρησιμοποίητο, ενώ έχει και συδβάστακτο κόστος λειτουργίας, ή "μικρούς χώρους εύκολα ελέγξιμους και λειτουργήσιμους ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα με λογικό κόστος λειτουργίας και μικρών επενδύσεων για περαιτέρω εξοπλισμό;
Προτειμά εντυπωσιακά πράγματα για το θεαθήναι, ή ευέλικτες υποδομές που μπορούν να είναι συνεχώς χρήσιμες;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ....

Ανώνυμος είπε...

TI LETE RE? KSERETE TI THA PEI KONSTANTOPOULOS? TON AKOUSARE XTES TO BRADY STO TOP? "PANO APO TO PTOMA MOU THA PERASOUN AN KLISOUN TO GYMNASIO LIVADEROU EIPE. THA KALESEI KAI TO GLETSO NA KANOUN MAZI TON AGWNA.

Ανώνυμος είπε...

sizitiseis me konstantopoulo..
tha mas kaneis pnevmatiko?
profanws.
athlitiko kentro?
profanws.
aksipoiisi limnis?
profanws.
doulies?
profanws.
tha doulepsoun ta marmara?
profanws.
A?
profanws.
B?
profanws
Γ?
profanws.
An eperne ena mono euro kathe fora pou mas leei "profanws" tha eixe gini idi ekatomyriouxos

Το Προφίλ μας