Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Δικηγορία, τώρα ! Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης 2011.

Η δικηγορία σε μετάβαση, η κοινωνία ολόκληρη το ίδιο. Εκλογές, με φόντο τις θεσμικές μεταβολές για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Μπορεί να γίνει η μετάβαση μόνη της ; Μπορεί να γίνει κατ’ επιταγήν ; Κι αν ναι, σε ποια κατεύθυνση θα στραφεί ; Μήπως χρειάζεται, οι εμπλεκόμενοι, να πρωταγωνιστήσουν ; Ανεπιφύλακτα ναι, – κατά την άποψή μας, – εάν θέλουμε να στραφεί προς την κατεύθυνση που επιλέγουμε. Διαφορετικά, επιλέγουν άλλοι για λογαριασμό μας.
Με τις σκέψεις αυτές, κατερχόμαστε, ως συνδυασμός, στις φετινές εκλογές, με θεμελιώδη αρχή την ελεύθερη από γεωγραφικούς περιορισμούς, ακηδεμόνευτη από μεγέθη και συμφέροντα και ρυθμισμένη στην άσκησή της δικηγορία, με απαράβατο γνώμονα την αξιοπρέπεια και την τήρηση της αρχής των ίσων ευκαιριών στην άσκηση του επαγγέλματος.
Ο τίτλος μας, «ΝΕΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ, ΤΩΡΑ», σηματοδοτεί δύο πράγματα : Το πρώτο, μία διαπίστωση : ότι η δικηγορία, όπως την ξέρουμε, πρέπει να αλλάξει. Το δεύτερο, μία αναγκαιότητα : ότι οι αλλαγές αυτές, πρέπει να γίνουν τάχιστα, έπρεπε να είχαν ήδη γίνει.
«ΝΕΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ, ΤΩΡΑ», λοιπόν, γιατί είμαστε απολύτως δυσαρεστημένοι με τα ισχύοντα. Δυσαρεστημένοι είμαστε και με τα προτεινόμενα. Γιατί δεν βολευόμαστε μ’ αυτά, ούτε και μας ταιριάζουν.
«ΝΕΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ, ΤΩΡΑ», γιατί είμαστε προσανατολισμένοι στην αλλαγή τους, στην μεταρρύθμιση των ισχυόντων, στην προσαρμογή τους, τόσο στην κοινωνική πραγματικότητα, όσο και στις δικές μας ανάγκες.
«ΝΕΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ, ΤΩΡΑ», γιατί η πραγματικότητα που βιώνουμε, απαιτεί μία θετικά επιθετική απάντηση.
«ΝΕΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ, ΤΩΡΑ», τέλος, γιατί εμείς δεν αντιμαχόμαστε το μέλλον. Προσπαθούμε να του δώσουμε σχήμα και χρώμα…
Υποψήφια πρόεδρος : Θεοδώρα Τσικαρδάνη του Αλεξάνδρου.
Υποψήφιοι σύμβουλοι :
  1. Αγοραστός Νικόλαος του Ιωάννη.
  2. Γκατζόφλια Αγνή του Κωνσταντίνου.
  3. Διάφα Βασιλική του Θωμά.
  4. Καλύβα Γεωργία του Σπυρίδωνα.
  5. Κανάβας Βασίλειος του Γεωργίου.
  6. Καραμανώλας Ευάγγελος του Εμμανουήλ.
  7. Κυρατσού Ευφημία του Μερκουρίου.
  8. Παπαδημητρίου Νικόλαος – Νεκτάριος του Ευαγγέλου.
  9. Παπαδόπουλος Ζήνων του Παναγιώτη.
  10. Σαράτσης Δημοσθένης του Νικολάου.
  11. Τζούμα Δήμητρα του Κωνσταντίνου.
  12. Φεσατίδης Δημήτριος του Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας