Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η Πορτογαλία σε περιπέτειες...

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες μετά την καταψήφιση του πακέτου λιτότητας από το Κοινοβούλιο της χώρας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν εναντίον των μέτρων, που προέβλεπαν περικοπές δαπανών και αύξηση φορολογίας και στόχευαν στο να αποφύγει η Λισαβόνα να ζητήσει διάσωση. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι εάν τα μέτρα δεν ψηφιστούν από την αντιπολίτευση, δεν θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας, οδηγώντας την σε πρόωρες εκλογές. Ο Σόκρατες μετέβη στο προεδρικό μέγαρο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Η συνάντηση με τον Πορτογάλο πρόεδρο Σίλβα κράτησε μόλις 20 λεπτά. (πηγή: in.gr)

Το πισωγύρισμα που θα φέρει η πολιτική κρίση θεωρείται βέβαιο από αρκετούς αναλυτές ότι θα οδηγήσει την Πορτογαλία στο μηχανισμό διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψήφιση του πακέτου, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι ενδεχόμενος διεθνής δανεισμός στην Πορτογαλία θα γίνει «υπό αυστηρές προϋποθέσεις».
«Εναπόκειται στην πορτογαλική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου στήριξης [..] εάν δοθεί αυτή η βοήθεια, θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις» ανέφερε ο Γιούνκερ.
pelasgia.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απλη πληρης και κατανοητη αναλυση της οικονομικης καταστασης απο τον δημητρη καζακη (οικονομολογος και αρθρογραφος στο ποντικι) στο κρητη τιβι


http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE

ειναι καμια ωρα αλλα αξιζει τον κοπο

Το Προφίλ μας