Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δωρεάν εργαστήρια της Διεθνούς Αμνηστίας στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας καλούν τους εφήβους, τους νέους και τις νέες αλλά και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχει σε ένα από τα δύο ελεύθερα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ , το Σάββατο 30 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 13.00.
Το φετινό φεστιβάλ αφήγησης έχει θέμα «Προσφυγιά-Μετανάστευση-Διασπορά»
και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία.
Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το έργο της Αμνηστίας, να συζητήσουν αλλά και να συμμετέχουν σε έναν πρωτότυπο αγώνα αντιλογίας σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της ρητορικής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και να ξεφύγουμε από την απάθεια ή την αδιέξοδη αγανάκτηση αναζητώντας τρόπους δράσης για να κάνουμε την πατρίδα μας και τον κόσμο πιο ελεύθερη και πιο ευτυχισμένη.
Τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και τους εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του ΔΗΠΕΘΕ 24610- 24062 , εσωτ. 1, λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων και του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων. Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι εθελοντές που ενισχύουν συστηματικά το έργο της διεθνούς αυτής οργάνωσης.  Η Διεθνής Αμνηστία έχει ελάχιστα επαγγελματικά στελέχη και η δράση της στηρίζεται στους εθελοντές της. Δεν δέχεται επιχορήγηση από κανένα κρατικό ή άλλο δημόσιο οργανισμό, εκκλησιαστική η θρησκευτική οργάνωση, κόμμα ή ιδιωτική επιχείρηση ώστε να διατηρεί την ανεξαρτησία της και συντηρείται από τις συνδρομές των μελών της.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν και 4 εργαστήρια για σχολεία :
Δευτέρα 2 Μαϊου (9- 11 και 11-1) , και την Τρίτη 3 Μαϊου (9-11 και 11-1)  σε συνεργασία με το τμήμα αγωγής υγείας Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Τι είναι η Διεθνής Αμνηστία 

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο κίνημα εθελοντών που αγωνίζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όραμα μας είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλους διεθνείς κανόνες. Βασικές αξίες μας η αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο, η αμεροληψία και η διαφάνεια, η δημοκρατία και ο αμοιβαίος σεβασμός.
Η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση για τον τερματισμό των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η σωματική και ψυχική ακεραιότητα, η ελευθερία της έκφρασης και της συνείδησης, η ελευθερία από διακρίσεις. Η δράση μας περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων. Υπερασπιζόμαστε τους κρατούμενους της συνείδησης, της βίας, αλλά και της φτώχειας. Αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, την κατάργηση της θανατικής ποινής, των βασανιστηρίων και του περιορισμού των ελευθεριών στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας.» Για την καταπολέμηση των διακρίσεων που υφίστανται οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι μειονότητες, αλλά και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Διεθνής Αμνηστία αριθμεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές σε περισσότερες από 150 χώρες. Οι πόροι της προέρχονται αποκλειστικά από όλους εκείνους που υποστηρίζουν τη δράση της με τη συνδρομή τους. Για να διατηρεί την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητά της, δεν δέχεται χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (1977) «για τη συνεισφορά της στην εξασφάλιση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και, κατ’ επέκταση, της ειρήνης στον κόσμο.»
Δηλώστε συμμετοχή στο ελεύθερο σεμινάριο- εργαστήρι για το κοινό (έφηβοι, νέοι και ενήλικες) στο τηλ :24610- 24062, εσωτ. 1, κα Σιμάρα Τασούλα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας