Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φουκουσίμα: Μύθοι και προπαγάνδα 神風特攻隊...

神風特攻隊 - Καμικάζε
Του Αλέξανδρου Πιστοφίδη
Ολοι οι λαοί έχουν τους μύθους τους, για να νιώθουν υπερήφανοι και μοναδικοί. Κάποιοι τους πουλάνε επιτυχημένα κάποιοι άλλοι όχι. Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί δεν είναι τόσο καλοί στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, γι αυτό και η μισή ανθρωπότητα πιστεύει ακόμα πως ο Λούντβιχ Μπετόβεν ήταν Αυστριακός και ο Αδόλφος Χίτλερ Γερμανός. Αντιθέτως οι Ιάπωνες, θεωρούνται κορυφαίοι στην επικοινωνία και στην προπαγάνδα. Ετσι, ενώ υπάρχουν ημερολόγια πολλών καμικάζε του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, που πριν την αυτοκτονία τους περιέγραψαν τις πιέσεις τις οποίες δέχτηκαν από τους ανώτερους αξιωματικούς τους και ενώ σήμερα είναι γνωστό ότι πριν την πτήση αυτοκτονίας τους έδιναν αμφεταμίνες και άλλες ψυχοτρόπες ουσίες, όλη η ανθρωπότητα εξακολουθεί να πιστεύει στον μύθο των ηρώων –καμικάζε. Είναι γνωστό ότι οι αξιωματικοί του αυτοκρατορικού στρατού της Ιαπωνίας ήταν με τους απλούς στρατιώτες τους το ίδιο σκληροί και απάνθρωποι όπως και με τους κινέζους και κορεάτες. 


Είναι επίσης γνωστό ότι γύρω στα πέντε εκατομμύρια Ιαπώνων αποστράτων καθώς και πολλά παιδιά τους είναι σήμερα εξαρτημένα από τις αμφεταμίνες. Με λίγα λόγια πήγαιναν τόσο εθελοντικά να αυτοκτονήσουν για την πατρίδα και τον γιο του ήλιου Χιροχίτο, όσο εθελοντικά πήγαιναν να θυσιαστούν στο θεό της βροχής οι νέοι και οι νέες παρθένες των Μάγια και των Αζτέκων, αφού...
 πριν είχαν καταβροχθίσει μερικά κιλά ψυχοτρόπα μανιτάρια.
Τις μέρες αυτές έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει τόσες πολλές ανοησίες για τους Ιάπωνες και τους μύθους τους, που παρά τις αντιφατικές πληροφορίες που διαρρέουν σε κάποια ξένα σοβαρά και έγκριτα ΜΜΕ, κάποιοι εδώ, εξακολουθούν να μας βομβαρδίζουν με ιαπωνικούς μύθους για τέλεια οργάνωση, αυτοπειθαρχία, αυτοθυσία και αυταπάρνηση για το καλό της πατρίδας τους και των συμπολιτών τους, ώστε εμείς να νιώθουμε άσχημα.
Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες( Βλέπε Spiegel online) ότι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στάλθηκαν γύρω στα τετρακόσια άτομα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Οι εκατό πυροσβέστες που αρχικά αρνήθηκαν απειλήθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση με απόλυση. Οι άλλοι τριακόσιοι ήταν ανειδίκευτοι εποχιακοί εργάτες. Τα στελέχη της Tepco, της ιδιοκτήτριας εταιρείας ήταν διακόσια χιλιόμετρα μακριά δίνοντας εντολές, αντί να είναι στη φυλακή για την ελλιπή συντήρηση και για τα ψέματα προς την κοινή γνώμη της Ιαπωνίας αλλά ακόμα και προς την κυβέρνησή τους. Ακόμα και πολλοί δικοί μας «ειδικοί» επί των πυρηνικών, πεπεισμένοι για τους ιαπωνικούς μύθους, μας καθησύχαζαν λέγοντας ανοησίες. Μέσα σ’ όλη αυτή, τη γελοία προπαγάνδα έρχεται και η Αμαρυλλίδα Τζώρτζη, Γενική Γραμματέας Τοπικής Λονδίνου Γραμματέας της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, να μας μιλήσει για «τους Ηρωες της Φουκουσίμα για το καλό όλων μας», θυμίζοντάς μας το στρατηγό που καλεί τους στρατιώτες του για την τελική έφοδο «εμπρός όλοι μαζί να καταλάβετε το φρούριο του εχθρού»κι εκείνος ανεβαίνει στο ελικόπτερο.
Σε αντίθεση με τον Χιροχίτο και τους στρατηγούς του, ο Αδόλφος και πολλοί στρατηγοί του, τουλάχιστον αυτοκτόνησαν, πριν στείλουν στο θάνατο εκατομμύρια παιδιά και νέους.
Σε όλους τους λαούς υπάρχουν ήρωες και μικρόψυχοι. Ολοι οι λαοί έχουν αρετές και ελαττώματα. Τέλειοι λαοί δεν υπάρχουν διότι αποτελούνται από ανθρώπους με αδυναμίες και χαρίσματα. Και με την ευκαιρία της δικής μας εθνικής γιορτής είναι καλό να γνωρίζουμε πως «καλοί είναι οι μύθοι αλλά η αλήθεια είναι μερικές φορές καλύτερη». 
http://press-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας