Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Το δημοφιλέστερο ερώτημα των ημερών. Πως θα χάσω τα κιλά των εορτών;

Αρνάκι σουβλιστό, κοκορέτσι, πατάτες, τυριά άπειρα γλυκά σε γεύματα και δείπνα διαρκείας αφήνουν όχι μόνο ένα παραπάνω βάρος στη ζυγαριά αλλά κι ένα άγχος μια που μετά το Πάσχα έρχεται το καλοκαίρι, ανεξάρτητα αν ο καιρός δεν πείθει πολύ γι αυτό.
Η διατροφολόγος Χρυσάνθη Βλαχάκη δίνει μερικές βασικές συμβουλές για την επόμενη μέρα των εορτών
Για να χάσετε βάρος :

Ξεκινήστε θέτοντας ένα ρεαλιστικό στόχο.Για παράδειγμα, να χάσετε το 10% του τωρινού σας σωματικού βάρους μπορεί να είναι ένας καλός πρώτος στόχος. Αργά και σταθερά θα κερδίσετε τη μάχη.
Συνήθως οι δίαιτες συνεπάγονται περιορισμούς και πείνα. Για να μη νιώσετε ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο, η προσπάθειά σας πρέπει να έχει διάρκεια, ώστε να γίνει σωστά!


Κρατήστε ημερολόγιο.
Ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε όλα όσα καταναλώνετε. Σημειώστε όλα όσα τρώτε… όσο μικρά ή ασήμαντα δείχνουν.

Μη φοβάστε τα «καλά» λιπαρά!
Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο ή τα πολυακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στα ψάρια μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας.

Προτιμήστε «αργό» φαγητό.
Το γρήγορο φαγητό είναι φθηνό, εύγευστο και απολαυστικό. Αλλά, μην ξεχνάτε, ότι σας γεμίζει με θερμίδες από κακής ποιότητας λιπαρά, που είναι βλαβερά για την υγεία σας.


Μικρές συμβουλές
Σταματήστε να ασχολείστε με ανορθόδοξες δίαιτες! Συνήθως έχουν αποτέλεσμα μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά γενικά οποιαδήποτε αυστηρή, περίεργη δίαιτα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Για να χάσετε βάρος που θα διατηρήσετε εφόρου ζωής, επιλέγετε υγιεινά φαγητά, τρώτε αργά και καταναλώστε μικρές μερίδες!

Ασκηθείτε! Να θυμάστε κάθε μέρα πως ο καλύτερος φίλος σας στην απώλεια βάρους είναι η άσκηση!

Κλείστε την τηλεόραση! Λιγότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, συνεπάγεται περισσότερες ώρες που θα περάσετε κάνοντας κάτι πιο ενεργητικό χωρίς να βομβαρδίζεστε από διαφημίσεις γρήγορου φαγητού.
Δυο πρακτικές λύσεις:
o   Βγάλτε την τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο.
o   Μην παρακολουθείτε ποτέ τηλεόραση την ώρα που τρώτε.

Σκεφτείτε πριν καταναλώσετε κάποια τροφή! Πριν καταναλώσετε ένα σνακ ασυνείδητα, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε. Πεινάτε πραγματικά; Είναι διαθέσιμη κάποια υγιεινότερη επιλογή σνακ;

Συμβουλές για το νερό και το αλκοόλ

•Φροντίστε να πιείτε αρκετό νερό λίγη ώρα πριν το φαγητό, κάτι που θα σας δώσει μια αίσθηση κορεσμού. Πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον 8-10 ποτήρια.
•Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ. Αν πιείτε, προτιμήστε κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες ή μπύρα. Εναλλακτικά συνδυάστε το ποτό σας με σόδα ή αναψυκτικό με λίγες θερμίδες. Ποτέ μην πίνετε με άδειο στομάχι και ποτέ μην οδηγείτε έχοντας πιει.

Χρυσάνθη Π. Βλαχάκη, MSc
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
www.clinicaldietitian.gr
ellispoint

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, βάλτε κανένα σχόλιο να μάθουμε που ήταν οι μεγαλόσχημοι πολιτικοί άνδρες τις άγιες τούτες μέρες;

Ο Κουκουλόπουλος διαβάζουμε ήταν στην Πόλη (γιατί άραγε θέλει ευχές από τον Πατριάρχη και δεν κάθησε εδώ με τους ψηφοφόρους του να τους ακούσει και να τον ακούσουν;)

Ο Αθανασιάδης που ήταν; μας έστειλε ηλεκτρονικές ευχές και πήγε που; Στο Άγιο Όρος ίσως;

Ο Βλατής; υπάρχει αυτός; εκπροσωπεί το νομό;

Πάντως εδω στην Εορδαία τα μόνα πολιτικά πρόσωπα που εμφανίστηκαν ήταν η Βρυζίδου (η οποία βεβαίως πάει σε κάθε εκδήλωση και έχει αρχίσει να γίνεται γραφική), ο Μιχάλης ο Παπαδόπουλος ( ο οποίος ήταν ακούω και στην Κοζάνη) και ο Λωτίδης (ο οποίος ήταν ακούω και στα Σέρβια).

Οι άλλοι; Ποιός πήγε που στο νομό; να μιλήσει, να εξηγήσει τι γίνεται, να πει στον κόσμο μια κουβέντα για το σήμερα και το αύριο

Το Προφίλ μας