Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"O εαυτούλης μου" του Δ. Ψαθά από τη Θεατρική ομάδα Βατερού


Η Θεατρική Ομάδα Βατερού παρουσιάζει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στις 9:00 το βράδυ στην “Αίθουσα Τέχνης” του Δήμου Κοζάνης την Κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, “Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ”, σε σκηνοθεσία Νικόλαου Κεφάλου.
             Τι μπορεί να συμβεί όταν το “εγώ” μπαίνει πάνω από το “εμείς”΄;
            Τα πάντα!
            Η τρελή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά γραμμένη ακριβώς πριν από 70 χρόνια, το 1941, εξακολουθεί, να είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς διεισδύει στην ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα, που δεν βάζει κανέναν και τίποτε, πάνω από τον εαυτό του και είναι πρόθυμος να πατήσει επί πτωμάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει τα θέλω του.
Μπορεί να ακούγεται πικρό, ωστόσο ο μεγάλος μάστορας Δημήτρης Ψαθάς μπορεί και αποκαλύπτει την κωμική πλευρά του εγωισμού, μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και στιγμιότυπα που όλοι μας έχουμε ζήσει. (αν δεν ήμασταν οι πρωταγωνιστές τους)
            Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μάκης Δαβιδόπουλος, Θεόφιλος Σαλτσογλίδης, Νικολέτα Ασημάκη, Φίλιππος Ασλανίδης, Ελένη Κελεσίδου, Ντίνα Καραγιαννάκη, Σορφώνης Ευθυμιάδης, Ηλίας Ελευθεριάδης και Νατάσα Δαβιδοπούλου.
            Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νικόλαος Κέφαλος, τα σκηνικά η Φλοριάνα Ηλιοπούλου, τους Φωτισμούς ο Άρης Χαραλαμπίδης, το Φροντιστήριο η Ελπίδα Τουμπουλίδου ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρία Γκουζιώτη. Την κατάσκευή του σκηνικού επιμελήθηκαν ο Ηλίας Ελευθεριάδης και ο Άρης Χαραλαμπίδης, τα γυναικεία κοστούμια κατασκεύασε η Ελένη Κεντεποζίδου ενώ τον ήχο της παράστασης επιμελείται η Χριστίνα Καραμάνη.


            Η Θεατρική Ομάδα Βατερού ιδρύθηκε το 2004, φιλοδοξώντας να γίνει μια εστία έκφρασης, του ταλέντου, της δημιουργικής φαντασίας και του ενθουσιασμού, των νέων του τότε Δημοτικού Διαμερίσματος Βατερού του Δήμου Κοζάνης.
            Πολύ σύντομα, άνοιξε τα φτερά της, για να καταφέρει μέσα σε μια πενταετία, να συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις του Νομού.
            Σήμερα, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η Θεατρική Ομάδα Βατερού, επιμένει να δημιουργεί,  αποδεικνύοντας ότι όταν το μεράκι περισσεύει, δεν έχει σημασία αν “λεφτά υπάρχουν”
            Στα εφτά χρόνια παρουσίας της η Θεατρική ομάδα Βατερού κατάφερε να ανεβάσει στη σκηνή τα έργα:
2004: “Η Δίκη του Κημπάρη” των Α. Δαβιδόπουλου – Θ. Σαλτσογλίδη
2005: “Δον Καμίλο” του Σ. Πατατζή σε σκηνοθεσία Κ. Σακούλα
2006: “Υπάρχει και φιλότιμο” των Σακελάριου – Γιαλαμά” σε σκηνοθεσία Ε. Ελευθεριάδη
2008: “Γιατρός με το Στανιό” του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ε. Ελευθεριάδη
2009: “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” του Ι. Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Ν. Κεφάλου.
Φέτος επιχειρούμε μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Δ. Ψαθά τον “Εαυτούλη μου”
Όλα αυτά τα χρόνια η δική σας συμπαράσταση, αποτέλεσε τη δύναμη μας.
Για το θερμό σας χειροκρότημα και το κουράγιο που μας δίνετε, σας ευχαριστούμε θερμά και σας περιμένουμε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΤΕΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας