Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το βασικό πλάνο των Supporters

Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη στο video wall παίζει βίντεο με μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις
«Πολλά έχουν ακουστεί, κάποια είναι ακριβή, κάποια όχι... Στόχος σήμερα να εξηγήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις προτάσεις μας και να δεχτούμε ερωτήσεις για να κατανοήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ όσο καλύτερα γίνεται. Το Supporters Club ήταν ιδέα του Ντέμη. Αρχικά ήμασταν 29 μέλη. Η ετήσια συνδρομή ήταν 10.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα διαρκείας και τη συμμετοχή μας, το σύνολο ήταν γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Με τον ερχομό του Σταύρου Αδαμίδη ενεργοποιήθηκε ο συμβουλευτικός μας ρόλος. «Τι προτείνουμε και πώς σκεφτόμαστε. Το μοντέλο του 1 ή 2 μεγαλομετόχων έχει πια ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει εφαρμογή στην ΑΕΚ. Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ομάδας αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι. Να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες και εφικτές. Θεωρούμε ότι το πλάνο που προωθούμε είναι η μόνη λύση. Κι αυτό είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ.


Πώς θα γίνει αυτό; Συστάθηκε μια ανώνυμη εταιρεία ονόματι Supporters Club Α.Ε. με δυο στόχους. Πρώτον η συμμετοχή στην ΑΜΚ της και δεύτερος στόχος η κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Η σκέψη είναι να συμμετέχει κάθε ΑΕΚτζής στην προσπάθεια διάσωσης.
Σκεφτείτε τις δυνατότητες μιας ΑΕΚ που θα ανήκει σε 50.000 κόσμου, που θα ενώνει τους εύπορους με τους λιγότερο άνετους οικονομικά. Και η Supporters Α.Ε. μας χωράει όλους. Οταν διαβάζω ότι χρειαζόμαστε μεγιστάνες για να δώσουμε όραμα, αναρωτιέμαι πού ακριβώς είναι αυτοί οι μεγιστάνες; Δεν είναι η ίδια η ΑΕΚ το όραμα; Οραμα είναι η ομάδα, η καταγωγή μας, οι πόθοι και οι αξίες. Υπάρχουν πέντε πακέτα, επίπεδα, που μπορούμε να διαλέξουμε. Των 10.000, των 5.000, των 2.000, των 1.000 και των 200.Το ποσό της ΑΜΚ της Supporters Club θα κατατεθεί στην ΠΑΕ για να καλύψει μέρος της ΑΜΚ ή όλη. Τι σημαίνει είμαι ενεργό μέλος; Εχω λόγο στο μέλλον της ΑΕΚ, παίρνω μέρος σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Βοηθώ με έργα υποδομής, ψηφίζω για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού.Ενημερωνομαι και ελέγχω τα οικονομικά κάθε τρίμηνο. Εκλέγω τα μέλη του ΔΣ. Εχω προνόμια ανάλογα με το πακέτο που έχω διαλέξει. Τα προνόμια είναι για την κάθε κατηγορία διαφορετικά. Για το ποσό των 200 θα έχουν 20% έκπτωση στα διαρκείας της ΠΑΕ. Εχουμε ήδη συμφωνήσει με την ΠΑΕ ότι για φέτος το φτηνό διαρκείας θα είναι στα 165 ευρώ.Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδοσφαιρική ομάδα, είναι μια ιστορία κι αυτή σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε.Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε επιτροπή πολιτιστικής δράσης. Πρώτος στόχος της σε συνεργασία με την ΠΑΕ η καταπολέμηση της βίας. Καλούμε τους φίλους της ΑΕΚ που βαρέθηκαν τη μιζέρια και τις χωρίς αποτέλεσμα αναμονές για εκ Θεού λύσεις να στηρίξουν την προσπάθεια και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Καθένας με τη δύναμή του. Η ΑΕΚ περιμένει πράγματα από εμάς. Οχι εμείς από την ΑΕΚ.
Ε. Αποστολάκη: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραμένουμε πιστοί στις (σ.σ. προεκλογικές) δεσμεύσεις μας... Να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά του δήμου υπάρχει και η θέληση και η γνώση για να διαχειριστούμε ένα τέτοιο θέμα. Θα σταθούμε στο πλευρό της ΑΕΚ και θα είμαστε αρωγοί για να υλοποιήσει το σχέδιο της, που θα σέβεται όμως τους περιβαλλοντολογικούς κανόνες...»
Μετά την εισαγωγή άρχισαν οι ερωτήσεις
Για το αν έχει υπάρξει επαφή με τον Νικολαΐδη: «Εχουμε μιλήσει με τον Ντέμη και μας έχει πει ότι θέλει να δώσει τις μετοχές του στο Supporters Club»

Αν είναι αντιγραφή ξένου πλάνου; «Οχι, είναι με τα ελληνικά δεδομένα. Πιο δομημένο και να συνδυάζει ανθρώπους που μπορούν να βάλουν περισσότερα χρήματα και άλλους με λιγότερα»

Για το 23% των μετοχών που έχουν: «18% μας έχει δώσει ο κ. Παππάς και 5% ο κ. Νοτιάς. Περιμένουμε και άλλους. Οπως ο Ντέμης...»
Για το αν καταφέρουν οι Supporters να εξασφαλίσουν το 51%, τι μπορούν να κάνουν για την ΑΕΚ; «Θα ψηφίζει το ΔΣ, που θα εκλέγεται και θα έχει ορισμένα πλάνα»

Για το πώς θα λειτουργεί το όλο πλάνο: «Το πλάνο δεν είναι να μαζέψουμε τα 6 εκατ. Πλάνο να μαζέψουμε 50.000 των 200 συν όσους μπορέσουμε να μαζέψουμε των 1.000, 5.000, κτλ. Φανταστείτε μια ομάδα, την ΑΕΚ, με 50.000 μετόχους και 50.000 στην εξέδρα, αν αυτή η ομάδα χρειάζεται τίποτα άλλο. Ο ρόλος είναι διπλός. Και συμμετοχή και ενεργά μέλη. Η συμμετοχή, όποιος θέλει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, είναι ελεύθερος. Οι μετοχές της πρώτης ΑΜΚ πάντα θα τις έχει και θα έχει πάντα το δικαίωμα να ψηφίζει σύμφωνα με αυτές. Αν δεν θέλει να μετάσχει, τότε μπορεί να μη μετάσχει. Αλλά τις μετοχές θα τις έχει Από το 1.500.000 φιλάθλους είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε 50.000 που θα βάζουν από 1 ευρώ τη μέρα. Αν καπνίζει να είναι 1-1,5 μήνας χωρίς τσιγάρα. Από το 1.500.000 φιλάθλους είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε 50.000 που θα βάζουν από 1 ευρώ τη μέρα. Αν καπνίζει να είναι 1-1,5 μήνας χωρίς τσιγάρα».
Για το αν υπάρχουν χρήματα από απλούς φιλάθλους σε αυτά που έχουν συγκεντρωθεί: «Δεν έχουν μπει από 2-3. Εχουν μπει από πολλούς με τους οποίους μιλήσαμε στην αρχή. Σήμερα αρχίζει η προσπάθεια. Σήμερα άνοιξε ο λογαριασμός. Αυτά που υπάρχουν είναι από τους Supporters και διάφορους που έδειξαν ενδιαφέρον. Οταν γίνει ΓΣ του κλαμπ θα βγει καινούριο ΔΣ από τους Supporters»

Για τις αναζητήσεις χώρου για προπονητικό κέντρο: «Ο λόγος που ξεκινάμε κάπου αλλού είναι ότι ο χώρος στα Σπάτα υπάρχουν διάφορα νομικά θέματα που μπορεί να πάρουν 1 και 2 χρόνια να λυθούν. Κι εφόσον και η δήμαρχος πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί χώρος στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι σημαντικό, να είμαστε και δίπλα στο γήπεδο. Είπαμε να βρούμε ένα χώρο που θα στεγάσει όλα τα μικρά τμήματα. Η δεύτερη ομάδα όμως θα προπονείται στα Σπάτα»Η πραγματικότητα λέει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται βοήθεια από σήμερα. Μπορεί πολλοί να διαφωνούν ή να έχουν άλλες ιδέες, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται να βοηθηθεί σήμερα. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να αναλάβουμε την ΑΕΚ. Μαζί με την ΑΕΚ παίρνουμε και τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις.»
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Βούρος «Καταλαβαίνω την όποια δυσπιστία για το εγχείρημα αυτό. Δεν μπορείς να προσδοκάς σωσίες. Πώς τον λένε εκείνο τον απίθανο που είχε έρθει; Σκλαβενίτης; Αυτοί δεν υπάρχουν. Περιεχόμενο της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της, η ομάδα, οι υπάλληλοι. Αυτοί που συμμετέχουν. Επειδή έχουμε πάνω από 20% θα μπορούμε να έχουμε δύο μέλη στο πενταμελές ΔΣ της ΑΕΚ και πολύ σύντομα θα έχουμε τρία στα επτά. Είναι μια καλή φωνή. Εκπροσωπούμε ήδη ένα 30% πριν αρχίσουμε καν την ουσιαστική συμμετοχή.
Εχουμε μιλήσει με την Ερασιτεχνική, το έχει δει πολύ θετικά, είναι σήμερα εδώ από ό,τι ξέρουμε. Εχουμε μιλήσει από τον κ. Ζαφειρόπουλο και, εκτός από μία διοίκηση που δεν θέλαμε να μιλήσουμε, έχουμε μιλήσει σε όλες τις άλλες διοικήσεις που πέρασαν από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και το βλέπουν θετικά».
Για το ποιος πληρώνει του χρόνου; «Αν εχουμε 50.000 φέτος δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Είναι ετήσια συνδρομή. Αλλά δεν έχει υποχρέωση κανένας να βάλει τον δεύτερο χρόνο αν χρειάζεται. Από εκεί και πέρα ό,τι λεφτά θα μπαίνουν θα είναι για έργα υποδομής. «θεωρώ ότι τα 50.000 μέλη με ένα εξορθολογισμό οικονομικών και μια σωστή διαχείριση είναι μια πολύ καλή μαγιά για να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα. Κάθε τρίμηνο τα μέλη θα παίρνουν μέσω της Α.Ε. τις πληροφορίες τις οικονομικές με μια έκθεση από την επιτροπή διαφάνειας που θα εξηγεί τι έχει γίνει, επειδή δεν είναι όλοι οικονομολόγοι.

Αν ήθελε κάποιος να αγοράσει μετοχές από την ΠΑΕ θα μπορούσε άμεσα... Η μετοχή κοστίζει 10 ευρώ, άρα των 200 θα είναι 20 μετοχές. Τότε υπήρχε ο κ. Νικολαΐδης που έδωσε όραμα. Τωρα δεν υπάρχει πια. Υπάρχει ο κόσμος. Οραμα είναι να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχει 50.000 κόσμου σαν μέλη».

Για το ποιοι από τους Supporters θα μετέχουν στη ΓΣ της ΠΑΕ; «Θα υπάρχει το ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας και θα υπάρχουν αντιπρόσωποι, που θα εκλέγονται από τη ΓΣ των μετόχων των Supporters. Το ΔΣ των Supporters θα ορίζει τα μέλη που θα είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ».Για το αν θα γίνουν ενέργειες για τον απόδημο ελληνισμό: «Εννοείται. Ηδη έχουμε από την Αυστραλία».

Για τις μετοχές που είναι υποθηκευμένες: «Οι καινούριες μετοχές δεν θα είναι υποθηκευμένες. Αυτές από την ΑΜΚ δεν είναι υποθηκευμένες. Και από όσο ξέρω το θέμα με τη Morgan Stanley συζητείται για να βρεθεί μια λύση»
Αναλυτικά τα προνόμια των Supporters: 1η Κατηγορία (200 ευρώ)

Α) Έκπτωση* της τάξεως του 20% στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 31, 33 και 35).

Β) Αντιπροσώπευση στο Δ.Σ. της AE.

Γ) Διάθεση 5 θέσεων VIP στο ΟΑΚΑ, σε κάθε αναμέτρηση. Οι δικαιούχοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και:

Θα παρακολουθούν μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Θα παρακολουθούν τον αγώνα από θέσεις VIP.

Θα υπάρχει δυνατότητα συνάντησης με μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, πριν ή μετά την αναμέτρηση, για ανταλλαγή ιδεών.

Θα λαμβάνουν μπάλα με υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ.

Θα πραγματοποιούν την κλήρωση για την επόμενη αναμέτρηση, στο τέλος του αγώνα.

Δ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Ε) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΣΤ) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

2η Κατηγορία (1.000 ευρώ)

Α) Έκπτωση* της τάξεως του 20% στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 31, 33, 35 και 29).

Β) Διάθεση 5 θέσεων VIP στο ΟΑΚΑ, σε κάθε αναμέτρηση. Οι δικαιούχοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και:

Θα μπορούν να γευματίζουν με δύο παίκτες της ομάδας στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Θα παρακολουθούν μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Θα παρακολουθούν την αναμέτρηση από θέσεις VIP.

Θα συναντούν τον προπονητή της ΑΕΚ στα Σπάτα και θα συνομιλούν μαζί του για την πορεία της ομάδας.

Θα λαμβάνουν φανέλα της ομάδας με το όνομά τους, υπογραφές των παικτών και όλου του προπονητικού τιμ.

Θα φωτογραφίζονται με τους αρχηγούς της ομάδας και θα λαμβάνουν υπογεγραμμένη την φωτογραφία τους.

Θα πραγματοποιούν την κλήρωση για την επόμενη αναμέτρηση, στο τέλος του αγώνα.

Γ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Δ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ε) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

3η Κατηγορία (2.000 ευρώ)

Α) Έκπτωση* της τάξεως του 15% στην αγορά διαρκείας για την χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες Ρ1 και Ρ2).

Β) Διάθεση 3 θέσεων VIP στο ΟΑΚΑ, σε κάθε αναμέτρηση. Οι δικαιούχοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και:

Θα μπορούν να γευματίζουν με τους 3 αρχηγούς της ομάδας στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Θα παρακολουθούν μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Θα παρακολουθούν την αναμέτρηση από θέσεις VIP και θα χρησιμοποιούν το members aerea του ΟΑΚΑ.

Θα συναντούν τον προπονητή μας στα Σπάτα και θα συνομιλούν μαζί του για την πορεία της ομάδας.

Θα λαμβάνουν φανέλα της ομάδας με το όνομά τους, υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ, καθώς και μπάλες της αναμέτρησης με υπογραφές των παικτών.

Θα φωτογραφίζονται με τους αρχηγούς της ομάδας και θα λαμβάνουν υπογεγραμμένη τη φωτογραφία τους.

Θα πραγματοποιούν την κλήρωση για την επόμενη αναμέτρηση, στο τέλος του αγώνα.

Γ) Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, 3 άτομα που θα προκύπτουν από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή της ΑΕΚ και να συνοδεύσουν την ομάδα στο δρόμο της προς το γήπεδο, σε ξεχωριστό πούλμαν.

Δ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Ε) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΣΤ) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
2:18

4η Κατηγορία (5.000 ευρώ)

Α) Έκπτωση* της τάξεως του 15% στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες Ρ1 και Ρ2).

Β) Δύο συναντήσεις με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα στη χρονιά.

Γ) Δύο συναντήσεις με τη συμμετοχή προπονητή και αρχηγών της ομάδας.

Δ) Δυνατότητα παρακολούθησης δύο προπονήσεων στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Ε) Φανέλα της ομάδας, με το όνομα του supporter, υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ.

ΣΤ) Φωτογράφιση με τους αρχηγούς και παράδοση της υπογεγραμμένης φωτογραφίας στον supporter.

Ζ) Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, 3 άτομα που θα προκύπτουν από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή της ΑΕΚ και να συνοδεύσουν την ομάδα στο δρόμο της προς το γήπεδο, σε ξεχωριστό πούλμαν.

Η) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Θ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ι) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
2:19


5η Κατηγορία (10.000 ευρώ)

Α) Έκπτωση* της τάξεως του 10 % στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για τις θέσεις MEMBERS).

Β) Μηνιαία Συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα στη χρονιά.

Γ) Δυνατότητα παρακολούθησης προπονήσεων στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Δ) Συνάντηση κάθε τρεις μήνες με τον προπονητή και τους βοηθούς του.

Ε) Συνάντηση κάθε τρεις μήνες με τους αρχηγούς της ομάδας.

ΣΤ) Δυνατότητα παρακολούθησης της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας.

Ζ) Δυνατότητα να ταξιδεύουν με τα μέλη του Δ.Σ. σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος.

Η) Δυνατότητα προπόνησης υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας και δυνατότητα συμμετοχής σε διπλό της ομάδας.

Θ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Ι) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Όλα αυτά θα αφορούν σε συνδρομές μέχρι τις 30/06/2011.
http://aek-live.blogspot.com
http://www.aeksupporters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας