Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου και άλλες 11 ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και αποκλεισμό από την Ευρώπη

- Τι θα γίνει με Καβάλα, Κέρκυρα, Αστ. Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, Ηλιούπολη, Εθνικό Αστέρα και Διαγόρα
- Κίνδυνος να μην διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα
- Πως έφτασαν στην ποινική δίωξη Μαρινάκη, Αβρ. Παπαδόπουλου, Μπουρούση και άλλων 80 ατόμων
- Τι απαντάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Μέχρι τώρα τα 83 άτομα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας καθώς δεν έχουν καταδικασθεί αλλά βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής δίωξης με βαρύτατες όμως κατηγορίες. Εάν και εφόσον όμως καταδικαστούν όπως ρητά προβλέπεται, ενδεχομένως να πάρουν στο λαιμό τους και τους συλλόγους τους.

Ανεξάρτητα με τις τιμωρίες που θα επιβληθούν σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση των στημένων αγώνων απασχολεί ήδη τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Ανδρέα Φάκο και Εμμανουήλ Αντωνακάκη οι οποίοι έχουν ζητήσει την δικογραφία της υπόθεσης από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
Με τι ποινές κινδυνεύουν οι ομάδες των παραγόντων που κατηγορούνται

 

Βάση των ανθρώπων που κατηγορούνται μέχρι τώρα οι ομάδες αυτές είναι οι: Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας, Διαγόρας Ρόδου, Αετός Σκύδρας και Καλαμάτα.
Οι ποινές προβλέπουν από πρόστιμο μέχρι και υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πιθανότατα να βασιστούν στο άρθρο 21 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για δωροδοκία και για στοίχημα και στο άρθρο 26 για δυσφήμηση του αθλήματος. Σύμφωνα με το πρώτο και σε περίπτωση που η ομάδα κριθεί υπαίτια από την “δράση” του παράγοντα η ποινή που προβλέπεται είναι υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία και πρόστιμο 300.000 ευρώ, με το διάστημα παραγραφής να ορίζετε στα 3 χρόνια. Σε περίπτωση δε που μία ομάδα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα γνωρίσει και τον αποκλεισμό από αυτές.
Υποβιβασμός προβλέπεται και σύμφωνα με το άρθρο 26, ωστόσο το διάστημα παραγραφής σε αυτή την περίπτωση είναι ένας μήνας.
www.newsit.gr

1 σχόλιο:

ακρη ελασσονας μανιταρια ελασσονας κοντοτασιος νικος είπε...

Πως γινεται σε κρισιμες περιοδους για την δημοκρατια και το λαο να ξεσπουν σκανδαλα για να μα π......αν χωρις σαλιο μετα Μ α ολοι θα βγουν αθωοι
και θα φαμε το μεσοπροθεσμο

Το Προφίλ μας