Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έχασαν πολλοί τον ύπνο τους

«Αγαπούλα μου, έχω γ..δικαστήριο αύριο και δεν θέλω να πάω. Μπορείς να μου δώσεις ένα χαρτί ότι έχω κάτι σοβαρό» λέει ο Μάκης Ψωμιάδης σε ένα γιατρό νοσοκομείου του ΕΣΥ και κλείνει τη δουλειά σε δύο λεπτά. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, στείλε τη γραμματέα σου να το πάρει» απαντά ο γιατρός δημιουργώντας σαφώς την αίσθηση ότι αυτά είναι θέματα ρουτίνας στα νοσοκομεία.

Σε ένα άλλο τηλεφώνημά του, ο Μάκης Ψωμιάδης υπόσχεται σε αθλητές «φάρμακα» για να αποδίδουν «μια -δυο ταχύτητες παραπάνω».


Σε άλλα τηλεφωνήματα, οι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου κλείνουν κι άλλες δουλειές, θυμίζοντάς μας για μια ακόμη φορά, ότι η διαφθορά και η ρεμούλα δεν έχει τείχη, αλλά επεκτείνεται και μολύνει περίπου όπως η λέπρα. Ένα σημείο να προσβάλει, μετά επεκτείνεται σε όλο το ανθρώπινο σώμα.


Γι αυτό έχει πέσει από χθες πανικός σε ολόκληρη τη χώρα. «Αφού τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ, όταν

έστηναν παιχνίδια, μήπως τους παρακολουθούσε κι όταν μιλούσαν με μας», αναρωτιούνται τώρα μια ομάδα πολιτικών, γιατρών, δικηγόρων, δημοσιογράφων κι εργολάβων που γυρόφερναν μέχρι τώρα αυτούς τους μεγαλοπαράγοντες.

Κι είναι μάλλον μια καλή αφορμή να ξεβρομίσει η ελληνική κοινωνία, από κάθε λογής απόβρασμα που ζούσε μέχρι τώρα προσκολλημένο στο κύκλωμα του ποδοσφαίρου θησαυρίζοντας με κάθε είδους κομπίνα και λοβιτούρα.


Μιας και σπάει ένα απόστημα, καλό θα ήταν να απολυμανθεί ως το τέλος.


Και δεν θα απολυμανθεί, αν δεν διωχθεί κι ο γιατρός που προμήθευε με ιατρικές βεβαιώσεις τον Ψωμιάδη. Δεν θα ξεβρομίσουμε, αν δεν εξακριβωθεί ποιος προμήθευε με «ντόπες» τον Ψωμιάδη και ποιοι μπράβοι προέδρων ΠΑΕ κατέθεταν κάθε νύχτα τα «διαπιστευτήριά» τους σε νυχτερινά κέντρα, μαρίνες, καζίνα και σε πολυτελείς βίλες.


Είναι γνωστό ότι με τον Αχ. Μπέο δεν μιλούσαν μόνο όσοι ήθελαν να μάθουν ποιο παιχνίδι να πουληθεί. Μιλούσαν μαζί του κι όσοι ήθελαν δανεικά κι αγύριστα. Όσοι ήθελαν να τους φοβούνται οι γύρω τους. Κι όπως έστηναν τα παιχνίδια, έστηναν επίσης δίκες, φορολογικές και τελωνειακές διευκολύνσεις, κούρσες στίβου και κούρσες ιπποδρόμου, χειρουργεία, μέσα ενημέρωσης με ρόλο πληρωμένων δολοφόνων, offshore εταιρείες και ποιος ξέρει τι άλλο…


Είναι πολύ δύσκολο όλοι αυτοί να δικαστούν και να καταδικαστούν. Αλλά κάποιοι από αυτούς μπορούν επιτέλους να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Κι όσοι γλιτώσουν, τουλάχιστον από χθες έχουν χάσει τον ύπνο τους. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά…

Β.Χιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας