Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο θρίλλερ! Βενιζέλος και Πετσάλνικος στρίμωξαν τον αινιγματικό Αθανασιάδη

Από τον Αθανασιάδη περίμενε η κυβέρνηση το ΟΧΙ και από την Έλσα Παπαδημητρίου βρήκε το ΝΑΙ, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλής φαίνεται πως θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη συναντήθηκαν λίγο πριν τις 14:00 ο υπουργός Οικονμικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο νυν πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν στο γραφείο του κ. Κακλαμάνη για να πείσουν τον κ.Αθανασιάδη να ψηφίσει υπέρ του μεσοπρόθεσμου.
Βγαίνοντας από το γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής ο κ.Αθανασιάδης απέφυγε να πει οτιδήποτε και έτσι το τοπίο παραμένει θολό για το τι θα κάνει.
Όμως το θρίλερ που εξελίσσεται στη Βουλή με τη ψήφο του βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ δεν λύθηκε με την ομιλία του στη Βουλή αφού δεν είπε τι θα κάνει!
Ανέβηκε στο βήμα, μίλησε περισσότερο από όλους τους άλλους, δέχθηκε παρατηρήσεις από την Πρόεδρο της Βουλής και τελικά έψησε το ψάρι στα χείλη σε όσους περίμεναν να τον ακούσει να λέει ένα ναι ή ένα όχι στο Μεσοπρόθεσμο.
Είναι προφανές οτι ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει αν θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
Νωρίτερα, διαδραματίστηκε ένα απίστευτο παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, o βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να το ξανασκεφτεί.
Ο βουλευτής φέρεται να απάντησε οτι εμμένει στην άποψή του και ενδεχομένως για να μην φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα και την κυβέρνηση να παραδώσει την έδρα του!
Αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φημολογίες, ήταν η βουλευτής της Ν.Δ Έλσα Παπαδημητρίου που είπε ΝΑΙ και ανεξαρτητοποιήθηκε.


Η πορεία μου μου δίνει το δικαίωμα να μην εθελοτυφλώ και να μην στρουθοκαμηλίζω, ήταν το σχόλιο της βουλευτού Αργολίδος.
“Ναι” λοιπόν και ελπίζω κύριοι της Κυβέρνησης να μην με απογοητεύσετε” συνέχισε τονίζοντας ότι ουσιαστικά ανεξαρτητοποιείται.
“Συναίνεση και συνεργασία είναι η απάντηση και η λύση σήμερα, είπε ο βουλευτής Αργολίδας.
Το μεσοπρόθεσμο είναι μια λύση, καλή, κακή θα δείξει, απαραίτητη όμως”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Παπαδημητρίου χειροκροτήθηκε από πολλούς βουλευτές όλων των πτερύγων αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της.
Η πρώτη αντίδραση της Ν.Δ. ήταν από “κύκλους” οι οποίοι σχολίασαν: “εκείνη έφυγε” ενώ γύρω στις 13:55 η κ.Παπαδημητρίου πήγε στο γραφείο της κ.Ντόρας Μπακογιάννη.
“Πάρε ένα σβόλο Μήτρο και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο”

Μ' αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του ο Π. Κουρουμπλής, αφού κατήγγειλε Ε.Ε. και Ν.Δ. αλλά και τις αδυναμίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας προτίμησε να μην ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσει υπέρ ή κατά του Μεσοπρόθεσμου. Με τον κ. Κουρουμπλή οι βουλευτές που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους είναι πλέον δύο.Σύμφωνα με φημολογία στους διαδρόμους της βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αν και ο ίδιος από το βήμα της βουλής απέφυγε και αυτός να πάρει θέση.
Μετά από δεκάδες εμφανίσεις σε κανάλια, ραδιόφωνα, πηγαδάκια για να εναντιωθεί στο μεσοπρόθεσμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ.Ρομπόπουλος εμφανίστηκε για μερικά μόνο δευτερόλεπτα στο Βήμα της βουλής ώστε να εξηγήσει το γιατί θα πει τελικά “ναι” στο Μεσοπρόθεσμο.
“Δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου... πάνω απ' την προσωπική μου αξιοπρέπεια τοποθετώ το εθνικό μας συμφέρον με την προϋπόθεση οτι θα επαναδιαπραγματευτούμε γρήγορα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα” είπε και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής λαμβάνοντας το χειροκρότημα άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: newsit.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος ηρωας του ΟΧΙ ο Αθανασιάδης. Με το ΟΧΙ βρίσκεται στην επικαιρότητα και εχει καλή διαφήμιση.ξέρει αυτός, απο τέτοια κόλπα πρώτος.αν εχει κότσια να παραιτηθεί και να φύγει. οχι να ασχολείτε ολο το Πασοκ μαζί του.
γιατί τελικά είναι ο Μικρός ηρωας...

Ανώνυμος είπε...

Πριν 1 λεπτό ο μεγάλος ηρωας ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ είπε ΝΑΙ.Κοροιδεψε ολο τον κοσμο με τα δηθεν οχι.πριν πει το ΝΑΙ εκανε και ομιλια 2 λεπτων.πρωτοφανες για ενα βουλευτή, που υποκρινεται παντου.να φυγει τωρα αμεσως.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ είσαι για τα ΜΠΑΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ

Το Προφίλ μας