Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η εν Σερβίοις "Ενάτη" Λαμπαδηδρομία!

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Από τα Σέρβια Κοζάνης αρχίζει αύριο η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Αγώνας δρόμου χωρίς παρατρεχάμενους , αλλά μόνο με… τρεχάμενους, γίνεται;
Και βέβαια  ναι. Όταν πρόκειται για λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, γίνεται και παραγίνεται.
Στην  9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών  δεν θα δείτε επώνυμους, πρόσωπα του δημόσιου βίου και κρατικούς παράγοντες να διαγκωνίζονται ποιος θα κρατήσει τη δάδα.

Αυτά γίνονται μόνο στην Αθήνα και μόνο όταν οι τηλεοπτικοί προβολείς και τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω τους. Θυμάστε όλοι το ιλαρό θέαμα, το πανηγύρι που είχε στηθεί  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ήταν το ρουσφέτι των ρουσφετιών.

Τηλεαστέρες, τραγουδίστριες πίστας  του χιπ-ποπ  ταρατατζούμ πενταγράμμου, κυρίες των κυρίων των βορείων προαστίων με σορτσάκι να προσποιούνται τους δρομείς, να κάνουν ότι τρέχουν για λίγα δευτερόλεπτα, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα τηλεοπτικά πλάνα για τη βραδινή φιέστα στα  κατ’ ευφημισμό λεγόμενα δελτία ειδήσεων.

Σ’ αυτή τη λαμπαδηδρομία που η εκκίνηση της θα γίνει στα Σέρβια Κοζάνης θα δείτε ανθρώπους με έντονο το συναίσθημα της προσφοράς και της ανάγκης να αναπτυχθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος.

Η αφή της «Φλόγας της Αγάπης» θα γίνει αύριο ( 27 Αυγούστου) στις  έξι το απόγευμα στα Σέρβια  Κοζάνης. Εκεί δηλαδή που τερμάτισε πέρυσι, σηματοδοτώντας την έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας.

Η 9η λαμπαδηδρομία θα περάσει από όλους τους Νομούς της χώρας και θα καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας