Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αθήνα,  Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2012, ώρα 14.30 μμ
 Αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012) και από τα δυτικά με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.
 Πιο συγκεκριμένα.
 Α. Το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012)
 1. Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις  Νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις  τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν  σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 2. Οι Νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.
 3. Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 Β. Την Πέμπτη (02-02-2012) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό  Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

 Γ.Την  Παρασκευή (03-02-2012) οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

 Δ. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης (01-02-2012) προς την Πέμπτη (02-02-2012) κυρίως στα Βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως την Πέμπτη (02-02-2012) θα περιοριστούν στα ορεινά.
 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
 2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
 3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
 4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
 5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν  τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται  στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
 7. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους,  αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
 8. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
 9. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το μωρό με τις μπότες sik

Το Προφίλ μας