Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εξώδικο Εφραίμ στην ΕΡΤ για να μην προβληθεί το Κουτί της Πανδώρας

Ο προφυλακισμένος για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ηγούμενος Εφραίμ προσπαθεί με εξώδικά του να μπλοκάρει την προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής το Κουτί της Πανδώρας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στη ΝΕΤ.
Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, ηγέτης της ομώνυμης Μονής ζητά τόσο από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη όσο και από τη διοίκηση της ΕΡΤ, μέσω και του ΕΣΡ, να μην προβληθεί το σημερινό επεισόδιο.

Οπως αναφέρεται από τον ίδιο το δημοσιογράφο «στη σημερινή εκπομπή αποκαλύπτεται με έγγραφα που πήγε το χρήμα της Μονής Βατοπαιδίου, ποιοι το χειρίστηκαν και πως το απέκτησαν Ενα δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα όχι προσευχές».
Υποστηρίζει ότι «μέσα από εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας αποκαλύπτονται εκτός από συναλλαγές real estate και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς νομική αιτιολογία, σε λογαριασμούς ατόμων που σχετίζονταν με το Βατοπαίδι.»
«Αποκαλύπτεται επίσης ότι κυρίες που περιγράφουν θαύματα της Αγίας Ζώνης, έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων από τη Μονή ως επιβράβευση».
Τέλος, σύμφωνα πάντα με τους συντελεστές της εκπομπής «θα αποκαλυφθεί πως ένα στέλεχος του ΔΟΛ, το οποίο εμφανίζεται ως πρόεδρος Πνευματικού Συλλόγου και καλεί τον Εφραίμ σε εκδηλώσεις του, έχει ανεξήγητα μηνιαίες καταθέσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς από τη Μονή Βατοπαιδίου.»
«Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε αυτόν όπως και σε άλλους που παίρνουν απ ό,τι φαίνεται μαύρο χρήμα από το Βατοπέδι να μας δώσει εξηγήσεις. Έτσι πρέπει να κάνουμε δημοσιογραφικά. Μας απάντησε πως θα μας δώσει εξηγήσεις ο δικηγόρος του. Αντί αυτού μας ήρθε ένα εξώδικο από τον «προϊστάμενο» Εφραίμ που προσπαθεί να ανακόψει την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων», ισχυρίζεται.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ηγούμενος Εφραίμ κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής του από τον Κορυδαλλό υποστηρίζοντας ότι είναι άρρωστος και ότι δεν υπάρχει σκέψη να διαφύγει στο εξωτερικό.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας