Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Mετα την κωλοτουμπα, η ψευτια!...

Θυμάμαι φορές - φορές, με αγάπη και σεβασμό, την πρώτη καθοδη-γήτριά μας, στα, τότε, γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς, να διαβεβαιώνει τα ανήσυχα μυαλά μας, πως "ο... Μαρξ έχει προνοήσει για τα πάντα κι έχει οδηγίες για τα πάντα... Ακόμα και πως να δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου ! Που λέει ο λόγος...".

Αυτή τη φορά, η συντρόφισσα Αριάδνη, (καλά νάναι όπου είναι...), μούρθε στο μυαλό, με αφορμή τη Ν.Δ !

Ακούμε το Σαμαρά και βλέπουμε τους νεοδημοκράτες, όχι, απλά, να προδικάζουν τη νίκη τους στις επερχόμενες εκλογές, αλλά να είναι σίγουροι πως θα σχηματίσουν κυβέρνηση, που θα κάνει και θα ράνει !

Ο Αντωνάκης, μετά από ένα χρονικό διάστημα, που αφιέρωσε στην πολυδιαφημισμένη ...επαναδιαπραγμάτευση του πρώτου Μνημονίου, έρχεται και αμολάει δηλώσεις και υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον, για μέτρα, για ανάπτυξη και άλλα τοιαύτα. Ο τύπος κάνει γαργάρα το γεγονός, πως συνομολόγησε το 2ο Μνημόνιο, το οποίο ως προϊόν της επαναδιαπραγμάτευσής του, όχι μόνο είναι πολλαπλώς σκληρότερο και σφαγιαστικότερο του πρώτου, αλλά περιέχει, προσδιορίζει και επιβάλλει τα πάντα, για την πολιτική που θ΄ ασκηθεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα, "ακόμα και το πως θα δένουμε τα κορδόνια από τα παπούτσια μας...", που θάλεγε κι ο Μαρξ της συντρόφισσας Αριάδνης, μόνο που στην περίπτωσή μας δεν ισχύει το "...που λέει ο λόγος...".

Η γαλάζια προπαγάνδα προσπαθεί με δόλιο και φτηνό τρόπο, να παρουσιάσει καθαρό τον αρχηγό, ο οποίος μετά τη θεαματική κωλοτούμπα του, βρέθηκε στο λάκκο με τα βρομόνερα και βρώμισε πατόκορφα. Η πρώτη χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης της κοινής γνώμης, είναι η παραπάνω, και έγκειται στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ανοικτό το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των δανειστών μας, ενώ είναι τελειωμένο απ΄ όλες τις πάντες, με συμφωνίες, επιστολές και υπογραφές του Αντωνάκη !
Η δεύτερη αισχρή επιχείρηση της Συγγρού, έχει να κάνει με την προσπάθεια να εμφανιστεί ο Σαμαράς πίσω από τη συμφωνία για το PSI και το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Βγαίνει ο αθεόφοβος και δηλώνει, πως "...το 2ο μνημόνιο δεν είναι σαν το 1ο, επειδή περιέχει και τη μείωση του χρέους...". Μόνο που το PSI και τη μείωση του χρέους την διαπραγματεύτηκε και την κέρδισε στη σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου 2011, ο Γ. Παπανδρέου κι εκείνο που έκανε ο Σαμαράς, τώρα, ήταν να διαπραγματευτεί και να συνομολογήσει τα μέτρα του μνημονίου Νο 2, που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα κλπ, κλπ.

Πως ; Δεν είναι έτσι ; Το PSI, το νέο δάνειο των 130 + δισ € και το Μνημόνιο Νο 2, πάνε μαζί ; ΄Ετσι λέτε, ρε, αγύρτες δεξιοί τώρα ; ΄Αλλα μας λέγατε αρχές του περασμένου Νοέμβρη : "...Αλλο δανειακή σύμβαση και άλλο Μνημόνιο. Δηλαδή - για να γίνει τελείως ξεκάθαρο - άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το συνοδευτικό κείμενο για τις οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν. Και όταν έρθει το Μνημόνιο, τότε θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση. Τη διαπραγμάτευση αυτή, όμως, θα πρέπει να την κάνει μια νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από εκλογές και η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές ανάκαμψης και όχι άλλες πολιτικές μεγαλύτερης ύφεσης...». (Δηλώσεις Γ. Μιχελάκη, εκπροσώπου της Ν.Δ.).

Αυτά έλεγαν τότε, στις 5 Νοεμβρίου 2011, εξορκίζοντας το νέο Μνημόνιο και τα μέτρα, που θα έφερνε, απαιτώντας διαπραγμάτευση, από μιαν άλλη κυβέρνηση, νεοεκλεγμένη. Μόνο που το Μνημόνιο ήρθε και τα νέα υφεσιακά μέτρα του, τα διαπραγματεύτηκε ο Σαμαράς - στα πλαίσια της συγκυβέρνησης - τα συμφώνησε και τα ψήφισε ! Κι ας έλεγε, τότε, "...όχι άλλες πολιτικές μεγαλύτερης ύφεσης...". Δέχτηκε και ψήφισε μεγαλύτερη ύφεση για το 2012, δέχτηκε και ψήφισε όλες τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν για τα επόμενα 5 χρόνια κι έχει το θράσος να βγαίνει, τώρα, και να λέει "ψηφίστε με, για να εφαρμόσω μιαν άλλη πολιτική !...".
Πόσο κωλοτούμπας και πόσο ψεύτης μπορεί να είναι ?...
logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας