Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Προσφορές για τρεις ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνη

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Τριήμερο Καταναλωτή» με χαμηλές τιμές και προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης θα ισχύσει στις 22,23,24 Μαρτίου (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα καταναλωτή, αλλά με κύριο στόχο να αναθαρρήσει η αγορά. Το τριήμερο καταναλωτή διοργανώνει το ΕΒΕ σε συνεργασία με το ΚΕΠΚΑ, τους Εμπορικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία Επαγγελματο-βιοτεχνών Π.Ε. Κοζάνης.

Ειδικότερα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το ΚΕΠΚΑ και τη συμμετοχή των 10 Εμπορικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών της Π.Ε. Κοζάνης, με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα Καταναλωτή που γιορτάστηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, διοργανώνουν  τριήμερο «προσφορών»  των καταστημάτων της Περιφερειακής μας Ενότητας προς τους καταναλωτές, που θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 24 Μαρτίου.
Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Αθανασιάδης αναφέρθηκε στο σκεπτικό ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή , στις 15 Μαρτίου, έγινε η σύσκεψη στο Επιμελητήριο παρουσία της διοίκησης του ΕΒΕ, των εμπορικών συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννη Θεοφύλακτου.  Εκεί αποφασίστηκε να δοθεί ένα τριήμερο προσφοράς προς τους καταναλωτές, 22, 23 και 24 Μαρτίου, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να τιμηθεί αυτή η ημέρα, και να δείξουμε τον σεβασμό μας στο πρόσωπο του καταναλωτή».
Ερωτηθείς για το κατά πόσο ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρωτοβουλία, ο ίδιος απάντησε πως: «Ξέρουμε την ψυχολογία του κόσμου και την οικονομική δυσχέρεια. Από εκεί και πέρα, όμως, δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στον κόσμο, πριν τις γιορτές του Πάσχα, ώστε να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές. Θα είναι ένα τριήμερο που σε όλα τα μαγαζιά της Κοζάνης θα κάνουν πραγματικές εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων, ανάλογες των καθιερωμένων εκπτώσεων της χειμερινής περιόδου.
Τα ποσοστά των προσφορών θα εξαρτηθούν ανάλογα με την κατηγορία των προϊόντων που εμπορεύεται ο κάθε επαγγελματίας, ξεκινώντας από 15-20% και φτάνοντας μέχρι 50-60%. Είναι μια ευκαιρία για όσους έχουν σκοπό να αγοράσουν κάτι ενόψει και του Πάσχα, να το πάρουν αρκετά φθηνότερα. Την ίδια ώρα η αγορά έχει υποστεί μια σοβαρότατη πτώση της αγοραστική κίνησης και ο τζίρος στα καταστήματα της Κοζάνης έχει πέσει κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο των εκπτώσεων. Ακολούθησαν οι προσφορές , αλλά δεν κατάφεραν κάποια σημαντική αλλαγή, ενώ με όλες τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στο επίκεντρο, δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά στην αγορά, παρά ίσως η ψυχολογία του κόσμου.

ΕΒΕ: Ο εμπορικός κόσμος τιμά τη σχέση του με το καταναλωτικό κοινό
«Προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό, το ΕΒΕ Κοζάνης  εκτύπωσε 1000 σχετικές αφίσες με το μήνυμα «Συμμετέχω στο τριήμερο Καταναλωτή- Σέβομαι τον Καταναλωτή, Στηρίζω την Τοπική Αγορά»,  που ήδη τοποθετήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων και σε εμφανείς Δημόσιους χώρους. Επίσης,  ως χορηγοί της προσπάθειας τα τηλεοπτικά κανάλια West, Top, και Flash θα προβάλλουν  ειδικό  spot  με το οποίο επισημαίνεται ότι ο Εμπορικός Κόσμος της Περιφερειακής μας Ενότητας Τιμά τη σχέση του με το Καταναλωτικό Κοινό, το  οποίο καλεί να συμμετέχει στη γιορτή του καταναλωτή που διοργανώνεται με το τριήμερο προσφορών στις 22, 23 και 24 Μαρτίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας