Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέος "Τσάρος της οικονομίας" ο Φίλιππος Σαχινίδης

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και  μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.
Σπούδασε  Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College) και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.
Την περίοδο 1991 -1994, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Είναι Τραπεζικό Στέλεχος. Ξεκίνησε την  επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών  και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη.
Υπήρξε  Πρόεδρος Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος  της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και  Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.
Στις  εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 – 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στις  εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών.
Έχει  αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό  τύπο και σε εφημερίδες.
Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου  από το 1990 και έχει ένα γιο 18 ετών, το Δημήτρη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα σωθηκαμε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Φίλιππος Σαχινίδης θα είναι τελικά εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών. Θυμίζω ότι είναι ο μόνος που άντεξε στο Υπουργείο από τον Οκτώβριο του 2009, ξεκινώντας ως υφυπουργός και συνεχίζοντας ως αναπληρωτής υπουργός.

Είναι γνωστό ότι ήταν η "ψυχή" του εγχειρήματος της μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής, ένας άνθρωπος που αγαπά τους...


...αριθμούς και δεν τους υποτιμά όπως διάφοροι φλύαροι ξερόλες που πέρασαν από το συγκεκριμένο υπουργείο.

Η αναβάθμιση του αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών του αλλά και μια απόδειξη του ότι κανείς μπορεί να πάει ψηλά με μόνο όπλο την εργατικότητα του. Ο Σαχινίδης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2007 και δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς που θα πρέπει να επιβιώσουν...

Το Προφίλ μας