Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πλακεντάς: Στα χωριά Σαμαρά-Χρυσοχοΐδη τα «στρατόπεδα»

Μένεα κατά των προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πνέει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Πλακεντάς, με αφορμή τη συμφωνία τους να δημιουργηθεί «στρατόπεδο» συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου Κοζάνης. Όπως επισημαίνει, σε όλους τους τόνους, δεν πρόκειται να περάσει κάτι τέτοιο από αιρετούς και φορείς, και κάνει μάλιστα μια πρόταση:
«Αφού οι κκ. Σαμαράς και Χρυσοχοΐδης θέλουν και συμφωνούν στο να δημιουργηθούν "στρατόπεδα" συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, προτείνω το πρώτο να γίνει στην Πύλο της Μεσσηνίας, στο χωριό του κ. Σαμαρά, και το δεύτερο στη Βέροια, στο χωριό του κ. Χρυσοχοΐδη».

Να σημειωθεί πως αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η δήμαρχος Βοΐου έχουν συνάντηση για το ζήτημα (περισσότερα εδώ).

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πώς κρίνετε, κύριε πρόεδρε, ως επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, την πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να κάνει «στρατόπεδο» λαθρομεταναστών στην Κοζάνη, μετά μάλιστα και το «ναι» του προέδρου της Ν.Δ.;
Απαράδεκτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε ό,τι αποφάσισε και το πρότεινε στο Υπουργικό χωρίς να ρωτήσει κανέναν μας: ούτε περιφέρεια, ούτε δήμους, ούτε φορείς. Όπως απαράδεκτη είναι και η στάση του προέδρου της Ν.Δ., του κ. Σαμαρά, που είπε πως συμφωνεί να γίνει ένα τέτοιο «στρατόπεδο» στην Κοζάνη, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Θα το επιτρέψετε;
Με τίποτε. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάτι τέτοιο. Τη Δευτέρα, υπάρχει έκτατκο περιφερειακό συμβούλιο, όπου και θα βάλω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αυτό, και θα προτείνω να υπάρξει ψήφισμα κατά της απόφασης του κ. Χρυσοχοΐδη.
Εάν ο υπουργός επιμείνει, τι θα κάνετε;
Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα να δημιουργήσει τέτοιο «στρατόπεδο». Ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι. Οι κάτοικοι έχουν οργανωθεί και δε θα αφήσουν κανένα να μπει μέσα. Θα μπουν μπροστά στην πύλη, έχουν μαζέψει φορτηγά, έχουν μαζέψει απορριμματοφόρα...
Τι προτείνετε εσείς ως λύση;
Αυτό που θα προτείνω και στο περιφερειακό συμβούλιο: αφού οι κκ. Σαμαράς και Χρυσοχοΐδης θέλουν και συμφωνούν στο να δημιουργηθούν «στρατόπεδα» συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, προτείνω το πρώτο να γίνει στην Πύλο της Μεσσηνίας, στο χωριό του κ. Σαμαρά, και το δεύτερο στη Βέροια, στο χωριό του κ. Χρυσοχοΐδη.
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας