Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη, Δακή, Ορφανίδου για το «στρατόπεδο» λαθρομεταναστών

«Εφόσον γίνει στο φως της ημέρας και όχι εν κρυπτώ, θα συναντηθούμε»: Αυτό απάντησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με μια φωνή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο κάλεσμά του να βρεθούν για το θέμα της δημιουργίας «στρατοπέδου» λαθρομεταναστών στην Νεάπολη Κοζάνης, μετά μάλιστα και το ξεσηκωμό που υπάρχει στην τοπική κοινωνία για το γεγονός. Η συνάντηση θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι στην Κατεχάκη.

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Πλακεντάς εξαπολύει επίθεση κατά των κκ. Σαμαρά και Χρυσοχοΐδη, που συμφωνούν με τη δημιουργία «στρατοπέδου» και κάνει μάλιστα μια ενδιαφέρουσα πρόταση μέσω της ιστοσελίδας (εδώ για να τη διαβάσετε).
Δ. Βοΐου: ΟΧΙ στο «στρατόπεδο» λαθρομεταναστών
Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, με ομόφωνη απόφασή του, είπε βροντερό ΟΧΙ στη δημιουργία κέντρου παραμονής μεταναστών στη Νεάπολη, εφόσον δεν διασφαλιστούν βασικά ζητήματα λειτουργίας του κέντρου. Στη συνεδρίαση, συμμετείχε το σύνολο των φορέων της περιοχής, που τοποθετήθηκαν αρνητικά στην προοπτική λειτουργίας του κέντρου παραμονής μεταναστών, ζητώντας εγγυήσεις για την ασφάλεια του χώρου αλλά και της συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.
Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τη δήμαρχο Βοΐου Π. Ορφανίδου, για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και τονίστηκε πως οι όποιες επαφές έγιναν ήταν σε επίπεδο διερεύνησης από πλευράς υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η δήμαρχος σημείωσε πως για ακόμη μία φορά κάποιοι προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας του Βοΐου και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να σεβαστούν τις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων θεσμικών φορέων του τόπου.
Στην απόφασή του, το δ.σ. Βοΐου ζητεί την επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη, στην περιοχή προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά για το σκεπτικό δημιουργίας του κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Νεάπολη, ενώ καλεί τους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν και να σεβαστούν την άποψη της τοπικής κοινωνίας.
Όπως επανειλημμένως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοινωνία του Βοΐου δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα με όρους ξενοφοβίας, ρατσισμού και αποκλεισμών, καθώς έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορεί να συμβιώνει με πολίτες άλλων χωρών, εντάσσοντας εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών στον κοινωνικό της ιστό.
Να σημειωθεί πως το Κέντρο Λαθρομεταναστών πρόκειται να δημιουργηθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Δήμο Βοΐου, και μάλιστα σήμερα πήγαν κάποια οχήματα του Στρατού, όπου καθάρισαν το χώρο, ενώ ο επικεφαλής ζήτησε την υδροδότηση του χώρου από τη δήμαρχο.
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας