Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μήνυμα Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου για την παγκόσμια ημέρα νερού


Σήμερα, 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έρχεται να υπενθυμίσει και κυρίως να ευαισθητοποίηση τους πολίτες για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το νερό ένα πολύτιμο αγαθό, πηγή ζωής για τον άνθρωπο αλλά και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός τόπου. Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού  οι υδάτινοι πόροι, επιφανειακοί και υπόγειοι αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα και ουσιαστικά το στοιχείο εκείνο που θα πρέπει να στηριχτεί η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

  Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού έχει χαράξει και υλοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων έχοντας θέσει επί τάπητος και σοβαρά πλέον, με βάση των Ευρωπαϊκό κεκτημένο και όσα προβλέπει ο Καλλικράτης, την εκμετάλλευση και διαχείρισή τους.
  Στόχος αυτού του προγράμματος, ο πρωτογενής τομέας, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι του δήμου μας, να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και ορθολογικά τις δυνατότητες που προσδίδουν οι υδάτινοι πόροι συνδυάζοντας παράλληλα την  τουριστική ανάπτυξη των περιοχών γύρω από τη λίμνη Πολυφύτου αλλά και την υπό δημιουργία λίμνη του Ιλαρίωνα.
  Πρόσφατα ο Δήμος μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΄΄Αλέξανδρος Μπαλτατζής΄΄ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Προμήθεια το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Βελβεντού προϋπολογισμού 608.000€, έργο με το οποίο επιτυγχάνεται η ορθολογική χρήση και η εξοικονόμηση στην κατανάλωση των υδάτινων πόρων.
  Επίσης ο Δήμος έχει προχωρήσει σημαντικά στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων σωστής διαχείρισης των επιφανειακών νερών με την κατασκευή ταμιευτήρων νερού, αναβαθμίδων και άλλων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Παράλληλα ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERCIP European River Corridor Improvement Plans (Σχέδια Βελτίωσης-Ανάπτυξης Παραποτάμιων Περιοχών, ένα πρόγραμμα που αφορά την χρηστή διαχείριση υδάτινων πόρων την προστασία των γύρω αυτών περιοχών και την διερεύνηση δυνατότητας εκπόνησης κοινών στρατηγικών σχεδίων για την ανάπτυξη παραλίμνιων και παραποτάμιων περιοχών.
  Οι προσπάθειες μας θα είναι συνεχείς για την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος αξιοποίησης των υδάτινων πόρων το οποίο το θεωρούμε ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη του τόπου. Είναι όμως σημαντικό η χρηστή διαχείριση και εκμετάλλευση αυτού του πολύτιμου αγαθού να γίνει βίωμα και υπόθεση όλων των πολιτών.
  
                                                      Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού

                                                            Βασίλης Κωνσταντόπουλος
                                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας