Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

"Δε θέλουμε ένα Νταχάου ή ένα Αουσβιτς γεμάτο λαθρομετάναστες"

Θύελλα αντιδράσεων στην Κοζάνη για την απόφαση Χρυσοχοϊδη να μετατραπεί το στράτοπεδο Πόρτη σε κέντρο παραμονής λαθρομεταναστών τους οποίους θα μαζέψει με επιχείρηση σκούπα από την Αθήνα. Τι λέει στο Newsit η Δήμαρχος Βοϊου. Την ώρα που η ΕΛΑΣ ετοιμάζει να καθαρίσει την Αθήνα απο τους λαθρομετανάστες με μια επιχείρηση - σκούπα μαμουθ και να τους μεταφέρει την επομένη της 25ης Μαρτίου στο στρατόπεδο Πορτη στη Νεάπολη Κοζάνης, η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα και λέει πως δεν πρόκειται να δεχτεί  το σχέδιο της κυβέρνησης. 

Οπως δήλωσε στο Newsit η Δήμαρχος Βοϊου Παναγιώτα Ορφανίδου "δε μιλάμε για κέντρο υποδοχής μιλάμε για κέντρο φυλάκισης, για φυλακή ουσιαστικά, για ένα Γεντί Κουλέ μέσα στα όρια του οικισμού της Νεάπολης. Δεν είμαστε ξενοφοβικοί και σήμερα ειναι η μέρα κατά του ρατσισμου, δε μπορεί όμως ο Υπουργός να βγαινει και να λέει οτι θα καθαρίσω την Αθήνα με επιχείρηση σκούπα για να ειναι οι Αθηναίοι ασφαλείς και όλοι αυτοί να έρθουν πάνω στο Βόϊο και να αισθάνεται η περιοχή μας ανασφαλή. Χθες στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε ενημέρωση ελλιπέστατη, νεφελώδη και πραγματικά με πολλά κενά και μας δημιουργήθηκαν άπειρα ερωτηματικά για την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα οι συνθήκες έτσι όπως θέλουν να τις διαμορφώσουν των ανθρώπων αυτών που έρχονται για τους χι λόγους κατατρεγμένοι στη χώρα μας, που ειναι συνάνθρωποι μας, είναι άθλιες. Γιατί όταν μιλάμε οτι θα μείνουν σε αντίσκηνα που το καλοκαίρι και εμείς έχουμε πλέον καύσωνα, το ότι δεν υπάρχει υποδομή αποχετευτικού, η περιτοίχηση του στρατοπέδου δεν ειναι ασφαλής".  
"Εδώ μιλάμε για φυλακές, αυτο ακριβώς θέλει να κάνει ο κύριος Χρυσοχοϊδης, φυλακές χωρίς να έχουμε τα εχέγγυα της ασφάλειας ούτε κατά την παραμονή τους, ούτε όταν θα περάσει το εξάμηνο.Ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο είπαμε όχι και εγκαλέσαμε τον υπουργο για αυτή τη θέση του που σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, ενώ δεν είχαμε αποφασίσει σαν τοπική κοινωνία, δεν είχαν γίνει οι διαβουλεύσεις, δεν ήταν ολοκληρωμένη η πληροφόρηση της δημοτικής αρχής, πήρε απόφαση αιφνιδίως και είχαμε πληροφορίες οτι απο την επομένη της 25ης Μαρτίου θα έρθουν τα καραβάνια των μεταναστών.  Ολοι είπαμε οχι και καλέσαμε τον κύριο Χρυσοχοϊδη να έρθει και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, με μελέτες, με χαρτιά, να δούμε οτι ξεκινάνε εργασίες με υποδομές σωστές και τοτε να το ξανασυζητήσουμε. Οταν γίνεται αυτο χωρίς σύστημα, χωρίς προγραμματισμο, χωρίς σεβασμό στους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και τελευταία στιγμή στο παρά πέντε, ή ήταν κάτι προαποφασισμενο και θέλουν να κάνουν χωματερή, στρατόπεδο Νταχάου, Αουσβιτς η δεν ξέρω τι ακριβώς θέλουν να κάνουν καθαρίζοντας την Αθηνα και φέρνοντας όλους αυτους τους ανθρωπους επάνω χωρίς υποδομές" ειπε τέλος η κυρία Ορφανίδου.

Η τοπική κοιωνία παρακολουθεί δευτερολεπτο προς δευτερόλεπτο τις εξελιξεις για να αποφασίσει σε τι είδους κινητοποιήσεις θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ μετά την 25η Μαρτίου θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο Πόρτη 1.000 λαθρομετανάστες που θα μένουν σε αντίσκηνα και θα φρουρούνται από αστυνομικούς. 

newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δείχνει πόσο μα πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ είμαστε εφόσον το δεχτούμε. Σ.Θ.

Το Προφίλ μας