Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ματαιώθηκαν, για τρίτη φορά, οι εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται η εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε χτες, καθώς ματαιώθηκαν για τρίτη φορά, όταν ομάδα φοιτητών κατέλαβε τις εισόδους του κτιρίου διοίκησης και διέκοψε την εκλογική διαδικασία, εμποδίζοντας τους εκλογείς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Όπως είχε ανακοινωθεί οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είχαν οριστεί για χτες, μετά από δύο αναβολές. Τη μία φορά μάλιστα, ομάδα φοιτητών είχε πάρει τις κάλπες και τις εκλογικές καταστάσεις, διακόπτοντας την ψηφοφορία. Χτες το πρωί οι εκλογές ξεκίνησαν κανονικά. Η εφορευτική επιτροπή έλαβε μάλιστα και πρόσθετα μέτρα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε δέσει τις κάλπες με αλυσίδα για να μην τις «ξανακλέψουν».

Ενώ η εκλογική διαδικασία είχε αρχίσει και είχαν ψηφίσει ήδη 20 άτομα από τους συνολικά 125 εκλογείς, ομάδα φοιτητών κατέλαβε τις δύο εισόδους του κτιρίου διοίκησης και δεν επέτρεψε τους εκλογείς να πάν ένα ψηφίσουν. Έπειτα από λίγο και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε πρόσβαση στις κάλπες, η εφορευτική επιτροπή διέκοψε την εκλογική διαδικασία.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 15 τρέχοντος, αλλά στην ουσία οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να γίνουν ούτε αυτή τη φορά, καθώς μερίδα φοιτητών έχει θέσει στόχο την κατάργηση στην πράξη του νέου νόμου για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για τις έξι θέσεις των εσωτερικών μελών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είναι οι: Αργύρης Βατάλης (καθηγητής), Συμεών Καραφόλας (καθηγητής), Στέργιος Μαρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής), Παρασκευή Μητλιάγκα (αν. καθηγήτρια), Αντώνης Μπίσμπας (καθηγητής), Κωνσταντίνος Παρίσης (αν. καθηγητής), Ευάγγελος Πέσσιος (καθηγητής), Ιωάννης Σινάκας (αν. καθηγητής), Ευστάθιος Ταμουσίδης (καθηγητής – νυν αντιπρόεδρος), Νικόλαος Τσούνης (καθηγητής) και Γεωργία Χαριτούδη (αν. καθηγήτρια).
http://www.e-ptolemeos.gr/
Χ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας