Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Τώρα αρχίζει η μάχη»

Ιστορική χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως η χώρα απέφυγε την χρεοκοπία, ενώ συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές με μόνο στόχο την νίκη, και να ανατρέψει όλα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
«Χθες αποκαταστήσαμε μια ιστορική αδικία σε βάρος των επόμενων γενεών. Χθες η Ελλάδα απέφυγε πια οριστικά τη χρεοκοπία Όλος ο πλανήτης από χθες ξαναμιλάει θετικά για την Ελλάδα - Την βλέπει με άλλο μάτι. Ο κόσμος από χθες αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους, αξιοπρεπείς, υπομονετικούς, που πόνεσαν και πονάνε ακόμη λόγω του προγράμματος προσαρμογής» δήλωσε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Χθες συνέβησαν δύο γεγονότα: Ένα πολύ μεγάλο χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό γεγονός που γράφεται στην ιστορία και ένα γεγονός εθνικού, επικοινωνιακού χαρακτήρα που μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Το χθεσινό επίτευγμα ανήκει στον ελληνικό λαό. Πρέπει να πούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα προσωπικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ».
Πρέπει να πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια ένα μεγάλο «συγνώμη» για τα πολιτικά λάθη και τις παραλείψεις που βαραίνουν και την παράταξη μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
«Χθες αποφύγαμε οριστικά την χρεοκοπία, αλλά η κρίση δεν τελείωσε - Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια και το μυαλό των Ελλήνων. Τώρα που η χρεοκοπία αποφεύχθηκε και το αναγνωρίζουν και οι αγορές πανηγυρικά, έχει σημασία να μιλήσουμε στον Έλληνα πολίτη πιο αισιόδοξα, πιο ελπιδοφόρα. Υπάρχει προσδοκία να γυρίσει ξανά ο τροχός της ανάπτυξης, να αποκαταστήσουμε αδικίες και ανισότητες παλιές και νέες.
Τι είναι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα τα 2,5 τελευταία χρόνια; Είχε νοθευτεί η ίδια η συλλογική μας συνείδηση. Ήρθε με ακραίο τρόπο το τέλος της μεταπολιτευτικής ευφορίας. Αναγκαστήκαμε στο ΠΑΣΟΚ να σηκώσουμε το σύνολο της ευθύνης. Φταίμε γιατί καλλιεργήσαμε προσδοκίες - γιατί καθυστερήσαμε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας