Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ενότητα, Ανανέωση, Αξιοκρατία, Υπευθυνότητα και τελικά Νίκη

Σε διάταξη μάχης έθεσε το ΠΑΣΟΚ ο νέος του πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας και επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι έκανε με μισή ψυχή και με μεγάλη καθυστέρηση ότι πρότεινε το ΠΑΣΟΚ.
«Το μήνυμά μου και το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι απλό: Ενότητα, Ανανέωση, Αξιοκρατία, Υπευθυνότητα και τελικά Νίκη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη του ομιλία ως αρχηγός του Κινήματος, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην Αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.

Από σήμερα και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τίθεται σε διάταξη εκλογικής μάχης, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο από σήμερα ως τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Την Κυριακή αρχίσαμε μια διαδικασία που συσπείρωσε την παράταξη και έσπασε την ακινησία. Έδειξε ότι η δημοκρατική παράταξη έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή, έχει δύναμη. Δεν ήρθησαν όμως όλες οι επιφυλάξεις και δυσαρέσκειες. Δεν είναι κανείς έτοιμος να δώσει λευκή εντολή. Χάσαμε δυστυχώς το τεκμήριο αθωότητας, πρέπει να κερδίσουμε ξανά από την αρχή τα πάντα.»
O Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι απευθύνεται στην «ηρωική» όπως την χαρακτήρισε ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Εσείς σηκώσατε δυσβάσταχτο βάρος εξαιρετικά δύσκολων κοινοβουλευτικών αποφάσεων. Δεν δειλιάσατε δεν κρυφτήκατε, δεν το βάλατε στα πόδια. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει κρατηθεί όρθια να έχει διασφαλιστεί η παραμονή της ευρωζώνη και να αρχίζει να διαφαίνεται προοπτική χωρίς ωστόσο να έχει τελειώσει η κρίση».
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι από «την Κυριακή και μετά μπορούμε να συζητάμε με σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο για νίκη.  Ο κόσμος θέλει να νιώθει ότι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Όχι μόνο μακροοικονομικά προβλήματα αλλά τι του συμβαίνει προσωπικά. Και ναι, ξέρουμε πολύ καλά την ιστορία του άνεργου,  τουμικροεπιχειρηματία. Ο κόσμος θέλει να πιάσουν τόπο οι θυσίες. Θέλει μια ισχυρή εθνική συμμαχία υπευθυνότητας κ αλληλεγγύης για αποκατάσταση αδικιών και ανάπτυξη.»
«Τώρα αρχίζει η πορεία προς τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι από σήμερα «και η ΚΟ ΠΑΣΟΚ τίθεται σε διάταξη εκλογικής μάχης. Τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί. Η περίοδος από σήμερα μέχρι τις εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η στήριξη μας προς κυβέρνησης Παπαδήμου πλήρης και απόλυτη. Υπογράμμισα την ανάγκη να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στα έσοδα,  στις δημόσιες δαπάνες, στα χρονοδιαγράμματα. Έχει σημασία το δίμηνο μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης να μην υπάρξει χαμένος χρόνος»
Στο ερώτημα «τι χρειάζονται οι πολίτες» ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τη δική του απάντηση:
  1. Ασφάλεια και σταθερότητα, που όπως είπε πιστεύει ότι εξασφαλίζονται μετά το PSI.
  2. Στήριξη στον αδύναμο, και αλληλεγγύη, για την οποία υπάρχουν τώρα με τη σταθεροποίηση της οικονομίας «περισσότερες δυνατότητες»
  3. Κλίμα ανάπτυξης. «Χωρίς ρευστότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη», τόνισε

Επίθεση στη ΝΔ και Αριστερά
Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη μέχρι τώρα στάση της Νέας Δημοκρατίας και την αλλαγή στάσης του προέδρου της στο θέμα του Μνημονίου.
«Τι απέγινε η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση; Χάθηκε ως λέξη» είπε για να συμπληρώσει  ότι «αυτός που διαπραγματεύτηκε σε μια ΕΕ μέσα στην κρίση είμαστε εμείς. Με ομοϊδεάτες του Σαμαρά διαπραγματευτήκαμε.»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη ΝΔ «παλαικομματική» και  «δέσμια της θεωρίας του πολιτικού κόστους». Όπως είπε η στάση της ήταν αμφίσημη καθώς δεν έβαλε πλάτη επί μήνες και «όταν με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσισε να βάλει πλάτη το έκανε με τρόπο που δεν σήμαινε τίποτε συγκεκριμένο καθώς το έκανε δια της τεθλασμένης λογικής συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση».
«Η ΝΔ αφού περιπλανήθηκε σε αντιμνημονιακούς δρόμους έκανε τελικά ότι πρότεινε το ΠΑΣΟΚ με μισή ψυχή γιατί θέλει να είναι και μέσα και έξω. Δεν υπάρχει όμως και μέσα και έξω», κατέληξε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε βέλη και προς τη μεριά της Αριστεράς, για την οποία είπε ότι «όλες οι εκδοχές της, παραδοσιακής και ανανεωτικής είναι μη ρεαλιστικές».
Το μήνυμα μας είναι μήνυμα ευθύνης και αισιοδοξίας» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είπε ότι «κάποιοι ζητούν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα», για να χειροκροτηθεί από τους βουλευτές και τον Γιώργο Παπανδρέου. 
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας