Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ κήρυξε τον πόλεμο κατά του «κινήματος της πατάτας»

Eνώ μέρα με τη μέρα το «κίνημα της πατάτας» εξαπλώνεται και σε άλλα είδη, το ΚΚΕ αντιδρά στα κινήματα κατά των μεσαζόντων αφού «αποπροσανατολίζουν τους μικρούς φτωχούς αγρότες και τους απομακρύνουν από το αγροτικό κίνημα».
Ενώ το κίνημα εξαπλώνεται και σε άλλα είδη πλην της πατάτας, ο Περισσός «κήρυξε τον πόλεμο» κατά των «αστικών ΜΜΕ» που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους μικρούς φτωχούς αγρότες.

Το  γραφείο Τύπου του Κόμματος, αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως
«με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μια νέα, ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό "κίνημα της πατάτας". Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».

«Ο στόχος προβολής του "κινήματος της φθηνής πατάτας" είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ».
Το κείμενο καταλήγει σε κλήση για συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ προκειμένου «ο λαός να μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει».
Φυσικά το κείμενο του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τους χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι δημιούργησαν την παραπάνω σατιρική εικόνα η οποία έχει κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου.
 http://www.iefimerida.gr/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ayto einai to KKE, xerome idietera otan dikeonome gia tin katastasi pou briskete to KKE. kai ego me tin sira mou 8a apadiso sto filo koumounisti xeri aytos. Sta PAPARGIA MAS TI LEI TO KKE, stirixte kai esis ton kapitalismo oso mporite dioti aytos sas taizei kai afiste ton kosmaki na agorasei ftini patata. Makari na ginotane kai stin kozani ayto to kinima.

Ανώνυμος είπε...

σου ειπε κανεις οτι πιστευω εγω τι λεει η παπατηγα κλπ? ουτε προκειται να την ψηφισω. Αλλο η ιδεολογια και αλλο το κομμα το συγκεκριμενο. οσο για αυτα που ειπε: 1) δεν επρεπε να τα πει γιατι εχει χασιμο στον κοσμακη 2) το κκ ο,τι γινει στην κοινωνια υποτιθεται επαναστατικο και δεν καθοδηγειται απ το ιδιο, το καπελωνει. 3) στο βαθος εχει δικιο, ενα τετοιο κινημα (μακαρι για μενα να πετυχει αλλα δεν το βλεπω), ειναι καταδικασμενο να αποτυχει - μονο το κρατος μπορει να παρεμβει ουσιαστικα σε τετοια θεματα. Το θεμα θυμιζει το να δωσει καποιος σπιτι σε 100 αστεγους ενω υπαρχουν αλλοι 100 χιλιαδες - ΚΑΙ? τι εγινε? ειναι κατι σαν τα συσσιτια της εκκλησιας - ναι μεν δειχνουν καλα και προσφερουν αλλα δε ΛΥΝΟΥΝ κανενα προβλημα το απαλυνουν για καποιους και για λιγο και στην πραξη το παρατεινουν

Ανώνυμος είπε...

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο
Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας». Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα. Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει: «Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν "ειδήσεις" και "πληροφορίες") πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ ...για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν». Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι. Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ. Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Καμιά εμπιστοσύνη στα Μέσα των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από το «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το «κίνημα της πατάτας»
το ΚΚΕ τονίζει για την επίθεση που δέχεται:

«Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία.

Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του. Σε αυτήν την πάλη πρωτοστατεί το ΚΚΕ, δυναμώνει την αλληλεγγύη και δεν υποτιμά καμία προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίσει τη διατροφή της. Η ανάγκη της λαϊκής οικογένειας για φτηνά και ασφαλή τρόφιμα, όπως και η ανάγκη της αγροτιάς να πουλά σε προσιτές τιμές την αγροτική παραγωγή και να μη σαπίζει στην αποθήκη ή το χωράφι, εξ αιτίας των εισαγωγών και των εκβιασμών των μεσαζόντων και εμποροβιομηχάνων, μπορεί και είναι ρεαλιστικό να βρουν οριστική και μόνιμη λύση, κάτω από σειρά προϋποθέσεων.

Οι μορφές όμως όπως το "κίνημα της πατάτας", έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τρόικας - ΕΕ - κυβέρνησης. Εξάλλου και στο παρελθόν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες. Οι επιχειρηματίες και τα πολυκαταστήματα, οι έμποροι έχουν τα μέσα και τους μηχανισμούς να υποσκάψουν την παραπάνω προσπάθεια, ακόμα και παραμερίζοντας κάποιους μεσάζοντες να διατηρήσουν ψηλές λιανικές τιμές για το λαό και χαμηλές τιμές ιδιαίτερα για τους μικρούς παραγωγούς.

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να μπουν σήμερα στο περιθώριο τα παράσιτα που λέγονται μονοπώλιο και μεσάζοντας. Αναδεικνύεται η επικαιρότητα και η ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας και στον τομέα των τροφίμων. Από τη μείωση της τιμής των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα, σπόροι, ζωοτροφές κ.ά.) καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος και μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής, μέχρι τη συλλογή, συγκέντρωση και διάθεση φτηνών και καλών αγροτικών προϊόντων.

Ο παραγωγικός αυτός τρόπος δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στα πλαίσια της ΕΕ, η οποία καταστρέφει παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης. Με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών (που καμιά σχέση δεν έχουν με τους σημερινούς) των μικρομεσαίων αγροτών και δραστική μείωση των εισαγωγών προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε. Ετσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτάρκεια για τα περισσότερα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να έχουμε ανάπτυξη για την ευημερία του λαού και όχι των κερδών των μονοπωλίων».

Ανώνυμος είπε...

Καθαρές κουβέντες, όχι… «πατάτες»

Με αφορμή την πώληση πατάτας από παραγωγούς –χωρίς μεσάζοντες- απευθείας στους καταναλωτές, σε πολύ χαμηλή τιμή, δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ που προέβαλαν αυτήν την κίνηση σαν το... αντίδοτο στην ακρίβεια και σαν το όπλο με το οποίο ο φτωχός θα… χτυπήσει την κρίση.
Και μόνο που τα δελτία ειδήσεων που μαυρίζουν τις ψυχές μας καθημερινά, μας τρομοκρατούν, μας απειλούν για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε για το «καλό» της πατρίδας, προβάλουν σε τέτοια έκταση την κίνηση αυτή, που γίνεται δήθεν για το «καλό» μας, πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις και να μην… μας ξεγελούν αυτά τα δήθεν «κινήματα».
Χτες λέγονταν «πλατεία», σήμερα «πατάτα», αύριο… αρνιού και… βλέπουμε. Αυτοί και τα αφεντικά τους σίγουρα δεν νοιάζονται για το καλό μας. Μας πασάρουν ό,τι είναι πραγματικά ακίνδυνο για τα συμφέ-ροντά τους, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή μας μακριά από τον μοναδικό τρόπο καταπο-λέμησης όλων των δεινών της ζωής μας: την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτών και του σάπιου συστήματος που δημιούργησαν και στηρίζουν.
Εμείς, όταν μας δίνεται η ευκαιρία θα αγοράζουμε φτηνά προϊόντα, από τα χέρια των παραγω-γών, παρακάμπτοντας λαμόγια, μεσάζοντες και μαυραγορίτες, έχοντας όμως ξεκάθαρο στη συνείδησή μας πως ο μόνος δρόμος για να τους ξεφορτωθούμε οριστικά είναι να τους σαρώσουμε κι αυτούς μαζί και όλους όσους μας κάθονται στο σβέρκο.
Έτσι, είναι ξεκάθαρη και τίμια η θέση του ΚΚΕ, όπως αυτή διατυπώθηκε από το Γραφείο Τύπου του, που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση!!!

Το Προφίλ μας