Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΚΚΕ ΝΕ Κοζάνης για τα Νοσοκομεία


Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και του αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργού  Παπαδήμου, μετέτρεψαν τα διαθέσιμα χρήματα των νοσοκομείων, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα μετά το κούρεμα του χρέους κάθε νοσοκομείο να χάνει το 70% των χρημάτων του. Πάνω από 1.700.000 € έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς που διατηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα νοσοκομεία Κοζάνης-Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για χρήματα που αφορούν εισπράξεις από τα νοσήλια, το εισιτήριο των 5 € στα εξωτερικά ιατρεία, τις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις που κάθε φτωχός εργαζόμενος και συνταξιούχος πληρώνει και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με αυτά τα χρήματα τα νοσοκομεία καλύπτουν όλα τα λειτουργικά τους έξοδα, φάρμακα, υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό, τρόφιμα, επισκευές και συντηρήσεις, τις εργολαβίες καθαριότητας, φύλαξης κλπ μιας και το αστικό κράτος έχει περικόψει στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσης τη χρηματοδότηση τους. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και στόχο έχει τα Νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις.
Στην ουσία και στην πραγματικότητα, οι αρχάγγελοι της κάθαρσης και της πάταξης της διαφθοράς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό, ενώ ταυτόχρονα  με την πολιτική τους ληστεύουν το φάρμακο και το φαγητό του αρρώστου για να σώσουν και να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζών. Αυτό ούτε σπατάλη, ούτε διαφθορά, ούτε κακοδιαχείριση είναι. Αυτή η αθλιότητα είναι η νομιμότητα του Καπιταλισμού.
Αυτή την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ονειρεύονται οι Τροϊκανοί και οι κυβερνήσεις τους στην Ελλάδα. Αυτή είναι η προοπτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κάνει πράξη τους όρους της δανειακής σύμβασης της Τρόικα που λέει ότι οι πληρωμές των δανειστών προηγούνται κάθε άλλης δαπάνης τους κράτους και ανάγκης του λαού. Αυτή είναι η ΕΕ, αυτή είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας που συμφωνούν μνημονιακά και αντιμνημονιακά κόμματα.
Όλοι μαζί αποκρύπτουν ότι όρος της δανειακής σύμβασης είναι ότι δεν μπορεί η ελληνική πλευρά να την αναθεωρήσει. Αντίθετα προβλέπει συνεχή αναθεώρηση και επικαιροποίηση από την πλευρά της Τρόικα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ευθύνη έχουν και όσοι λένε ψέματα (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι θα διαπραγματευτούν τη δανειακή σύμβαση
Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο από το να τσακίσουν πολιτικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία.

Σε αυτή την προοπτική το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να οργανώσουν την πάλη και τον αγώνα τους μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τα μέτωπα πάλης, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ τις Λαϊκές Επιτροπές, να διεκδικήσουν και να επιβάλουν:
·        Κατάργηση κάθε πληρωμής από τους ασθενείς στα νοσοκομεία και σε κάθε δημόσια υπηρεσία υγείας.
·        Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένεια του.
·        Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Να μη συγχωνευθεί-καταργηθεί καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο, καμία μονάδα του ΙΚΑ και των ασφαλιστικών ταμείων.
·        Ανάπτυξη Κρατικών Κέντρων Υγείας σε κάθε πόλη και δήμο που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του λαού σε πρόληψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη.
·        Να μην απολυθεί, να μη μετακινηθεί χωρίς τη θέληση του κανένας εργαζόμενος από τα νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες δομές υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Κοζάνη 23/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας