Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μέρκελ: Θα με χτυπούσαν έαν ερχόμουν στην Ελλάδα;

ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΑΛΛΑ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ 
Συνδικαλιστές από εννέα χώρες της ΕΕ είδε χθες στο Βερολίνο η Μέρκελ, αλλά την παράσταση έκλεψε -ποια άλλη;- η Ελλάδα! Βλέπετε, η Ανγκελα θέλει, λέει, να επισκεφθεί τη χώρα μας, οπότε έσπευσε να ρωτήσει τον Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τη ΓΣΕΕ, τι θα γινόταν αν ερχόταν στην Αθήνα!
«Θα με χτυπούσαν;», ζήτησε να μάθει, αλλά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έσπευσε να την... καθησυχάσει, εξηγώντας της ότι, φυσικά, θα γίνουν διαδηλώσεις, όχι όμως και έκτροπα σε βάρος της ίδιας. «Αυτά τα γράφει η Μπιλντ», της είπε...
Διαφορετικές απόψεις
Δεν ξέρουμε αν η απάντηση του Γ. Παναγόπουλου ήταν αρκούντως καθησυχαστική, γεγονός είναι, πάντως, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, παρότι ήταν ευγενική και προσηνής απέναντι στους συνδικαλιστές, δεν έκανε ούτε πόντο πίσω από τις θέσεις της ως προς την πολιτική λιτότητας. «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος επεσήμανε ότι το μείγμα «περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - αύξηση των φόρων» αποτελεί μια αποτυχημένη και επικίνδυνη πολιτική «αργού θανάτου».
Περιγράφοντας σήμερα την συνάντησή του εμπειρία του με την κυρία Μέρκελ, ο κ. Παναγόπουλος (στο ΒΗΜΑ 99,5) είπε ότι η γερμανίδα καγκελάριος του επισήμανε: «Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν έχω πρόβλημα να έρθω στην Αθήνα να ακούσω από κοντά την άποψη των συνδικάτων».
«Θα έρθετε;» την ρώτησε ο κ. Παναγόπουλος, για να απαντήσει η Γερμανίδα καγκελάριος: «Μα μπορώ να έρθω;», υπαινισσόμενη το άσχημο κλίμα που υπάρχει.
«Κινητοποιήσεις θα γίνουν, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ.
Δηλητηριασμένη η γερμανική κοινή γνώμη
Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι η γερμανική γνώμη είναι δηλητηριασμένη από τα δημοσιεύματα ορισμένων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως και η ελληνική κοινή γνώμη.
Ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε πως η Άνγκελα Μέρκελ «ήταν ευγενέστατη, αλλά αμετακίνητη στις απόψεις της, πολύ σκληρή και απόλυτα ενημερωμένη».
Αέρα να ανασάνουμε
«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δηλώνει επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ.
«Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η ύφεση. Με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση» προσθέτει ο κ. Παναγόπουλος και επισημαίνει ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.
Σύμφωνα με το DPA, τα συνδικάτα που συναντήθηκαν χθες με την κυρία Μέρκελ εισηγήθηκαν την καθιέρωση πανευρωπαϊκού κοινωνικού και αναπτυξιακού συμφώνου, καθώς το κοινωνικό μοντέλο κινδυνεύει με κατάρρευση. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 25% και στο δημόσιο κατά 40%. «Δεν ισχύουν πλέον οι συλλογικές συμβάσεις. Η πολιτική λιτότητας κατασπαράζει τους ανθρώπους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας