Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πόσες και που θα στηθούν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ

Στη Δυτική Μακεδονία θα στηθούν συνολικά περί τις 45 κάλπες, εκ των οποίων 20 στο νομό Κοζάνης. 14 στην Καστοριά, 8 στα Γρεβενά και 4 ή 5 στη Φλώρινα. Στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας θα στηθούν αντιστοίχως 4 και 3 κάλπες στα αντίστοιχα εργατικά κέντρα. Επίσης θα υπάρχουν κάλπες στο Μουρίκι (Εμπόριο ή Αναράχη), στα Κομνηνά (για Αγία Παρασκευή – Βέρμιο), στην Ποντοκώμη, στο Δρέπανο, στον Κρόκο, στην Αιανή, στη Σιάτιστα, στο Τσοτύλι και ίσως στον Πεντάλοφο, στην Εράτυρα, στα Σέρβια και στο Λιβαδερό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα στηθούν κάλπες στο Βελβεντό και στη Νεάπολη, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οργανώσεις, αφού αυτές οι δύο Τοπικές είχαν παραιτηθεί, αντιδρώντας με τον «Καλλικράτη».
Το γεγονός ότι δύο κωμοπόλεις δεν θα συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία, θα συμβάλει στην περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των ψηφοφόρων. Βεβαίως γίνεται μία προσπάθεια να στηθεί κάλπη στο Βελβεντό, αλλά ακόμη και να γίνει τελικά αυτό, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έχουν κηρύξει αποχή και από την εσωκομματική εκλογή, μετά την αποχή που είχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η αποχή που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Βενιζέλου, αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ στην εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στα «λευκά» ψηφοδέλτια που θα βρεθούν στις κάλπες, αν και η δυσαρέσκεια εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί κυρίως με το μεγάλο ποσοστό αποχής, ενώ οι επιτελείς φοβούνται ενδεχομένως και άλλα απρόοπτα από αγανακτισμένα μέλη.

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο και να πληρώσουν 2 ευρώ. Την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας έχει τριμελής εφορευτική επιτροπή της Ν.Ε. Κοζάνης, ενώ θα οριστούν πενταμελείς επιτροπές σε όλες τις κάλπες
www.e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας