Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πινακίδα Ντροπή στο Φαράγγι «Σκεπασμένου» στο Βελβεντό!

Απορημένοι έως και εμβρόντητοι έμειναν όσοι αντίκρισαν αυτήν την «πινακίδα» κατά τον περίπατό τους στην περιοχή «Σκεπασμένου» στο Βελβεντό τον τελευταίο καιρό.  Κι αυτό γιατί διήλθαν κανονικά το μονοπάτι που οδηγεί μέσα στο χώρο χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχουν γίνει πάρα πολλές παρεμβάσεις κι έχει αποκτήσει ο χώρος μια πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα κι επισκεψιμότητα.
Θα μας δώσει κάποιος πειστική απάντηση γι’ αυτό;
Ποιος ευφάνταστος νους μπορεί να σκέφτηκε την τοποθέτηση αυτής της «πινακίδας»;
Ποιος ήταν αυτός που την τοποθέτησε;


Ποιός είναι αυτός που «απαγορεύει»;
Τί είναι αυτό που «απαγορεύει»;
Ποιός είναι αυτός που αποφασίζει να δυσφημίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο την περιοχή του «Σκεπασμένου» και να αποτρέπει τους επισκέπτες από την συγκεκριμένη περιοχή;
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού «απαγορεύει» την ελεύθερη είσοδο σε δημόσιο χώρο; Στο δάσος; Σε έναν χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και από τους πιο επισκέψιμους στη Δυτική Μακεδονία; Με ποιό δικαίωμα;
Όντως κατά την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων υπήρξε πρόβλημα με κατολισθήσεις σε σημείο όπου σημειώνονται κατά καιρούς τέτοια φαινόμενα. Μάλιστα προκλήθηκε και ζημιά στο προστατευτικό κάγκελο του μονοπατιού.
 Τέτοια φαινόμενα συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα. Είναι φαινόμενα φυσικά! Και δε συμβαίνουν μόνο στο δικό μας φαράγγι ούτε μόνο στο δικό μας δάσος!
Ο καθένας εξάλλου διέρχεται μέσα σε τέτοιους χώρους ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ! Οι φορείς όμως που έχουν τη διαχείριση -κατά κάποιον τρόπο-  των χώρων  αυτών οφείλουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τους καθιστούν και πιο προσβάσιμους και όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Και ως εκεί. Είτε με την τοποθέτηση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ πινακίδων είτε με την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση για να την αποκατάσταση των προβλημάτων δημιουργούν τα όποια φυσικά φαινόμενα (στην περίπτωσή μας οι κατολισθήσεις). ΝΑ ΣΠΕΥΔΟΥΝ δηλαδή να αποκαθιστούν τη ζημιά κάθε φορά που παρουσιάζεται κάτι. Ζητήματα δηλαδή ρουτίνας και απλής καθημερινότητας για έναν φορέα όπως είναι ο Δήμος.
Αυτό  γινόταν χρόνια ολόκληρα στην περιοχή και κανείς ουδέποτε αντιλήφθηκε το παραμικρό, κανείς ποτέ δεν παρατήρησε κάποιο πρόβλημα. Γιατί κάποιοι ασχολούνταν και φρόντιζαν το χώρο νυχθημερόν προκειμένου να είναι καθαρός και επισκέψιμος. Ήρθε βέβαια η «καλλικρατική διοίκηση» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού να μα πείσει για το αντίθετο!
Κάποιοι αντιλαμβάνονται αλλιώς τα πράγματα με τον γνωστό πλέον μοναδικό τους τρόπο!   Ό,τι δεν μπορούμε να το φτιάξουμε ή να το συντηρήσουμε το «απαγορεύουμε». Ή το αφήνουμε στην τύχη του. Όπως έχει μείνει το Βελβεντό εδώ και ένα χρόνο όπου η αυτοδιοίκηση περιορίζεται στο ξήλωμα ή την τοποθέτηση πινακίδων και σε επικοινωνιακά παιχνιδάκια. Αυτή η πινακίδα συμπυκνώνει όλο το νόημα του ενός και πλέον χρόνου «καλλικρατικής αυτοδιοίκησης».
Να ξηλωθεί άμεσα αυτή η αθλιότητα! Κι αν δεν την έχει ξηλώσει κάποιος από τους ανθρώπους που την αντίκρισαν και αηδίασαν στο θέαμα θα την  ξηλώσουμε εμείς!

ΥΓ1: Φαίνεται πως έχουν βαλθεί να μας κλείσουν τα πάντα στην περιοχή! Ακόμα και τους επισκέψιμους χώρος στα βουνά!
ΥΓ2: Γιατί από τη μια η δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων –… Βελβεντού κόπτεται και ωρύεται (και καλά κάνει) για το κλείσιμο των πάντων στην περιοχή κι από την άλλη χρησιμοποιεί την ίδια «τακτική» στις ενέργειές της (ή στα λεγόμενά της για το Βελβεντό). Πώς λέγεται αυτό;
ΥΓ3: Μήπως σε λίγο καιρό «απαγορευτεί» και η κυκλοφορία στους δρόμους του Βελβεντού λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο Δήμαρχος κλητήραςMar 7, 2012 03:42 AM

Σχετικά με το ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ στο σκεπασμένο.

Μην προτρέχετε, και εκτίθεστε αδικα!!!

Η προειδοποίηση δεν απαλλάσει, η απαγόρευση ομως απαλλάσει (κατα κάποιον τρόπο βεβαια) τους εχοντες την αστική και ποινική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στην περιοχή του σκεπασμένου.

Και αυτοί είναι η νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή (κι οχι η μκο) και φυσικά ο δήμαρχος της Κων/λος που φερει και την αστική και ποινική ευθύνη για το οτιδήποτε.

Με το απαγορεύεται λοιπον, προσπαθεί να βγάλει απο πάνω την ευθύνη του και τον κίνδυνο να τον σέρνουν στα δικαστήρια σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα σ' αυτο τον χώρο.

Ευτυχώς εως τώρα δεν συνέβει ποτε τίποτα, που θα αποδείκνυε τους ισχυρισμούς μου. Ουτε βέβαια οτι είναι και τόσο επικίνδυνο, αλλα αν συμβεί...
Και εύχομαι με ολη μου την ψυχή να μην δικαιωθεί ο αντιπαθέστατος (ως γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα) κατα τα αλλα κ. Κων/λος και η παρέα του.

Ανώνυμος είπε...

swpa re eksypnakhdes!ki ama epefte kanena troxali kai skotwne kanena an8rwpo poios 8a thn eperne thn ey8ynh?
ksoyt apo dw re!!!

Ανώνυμος είπε...

Αι-vres νομίζω ότι κατι έχει αλλάξει πάνω σου.Από την μία δεν αναδημοσιεύεις το άρθρο για τον Σόκουτη του servianet και από την άλλη βάζεις ένα τελείως άθλιο άρθρο που δεν έχει τίποτα να πει μονο και μόνο για πολωθεί το κλίμα εν όψη και πάλι της 25ης Μαρτίου.Δεν ξέρω μάλλον πρέπει να σκεφτείς καλύτερα.Η με τον αστυφύλαξ ή με το χωροφύλαξ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ. Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ. ΑΜΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΦΥΛΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

O ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ(ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒ.) ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ(ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ).
Σιγά ρε παιδιά,πολλή φόρα πήρατε!Η σοβαρότητα μια δρασκελιά απέχει απ΄τη γελοιότητα!!(Φιλικά,Τ.Τ.)

Ανώνυμος είπε...

Δε βουλωνει καμια λακουβα μην πεσει κανενα παιδακι σε κανενα αυτοκινιτο. ποιο πολλες ειναι αυτες οι πιθανετητες παρα να πεσει κανενα τροχαλο

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ, ΜΟΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΑΞΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

παλι οφσάϊντ... manolis & makis και σια

Ανώνυμος είπε...

Το γιατί το κάνει η νεολαία αυτό είναι φανερό.Θέλει να κάνει την εμφάνισή της λίγο πριν την 25 Μαρτίου.Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι με την επιστολή για την παρουσία του Λαζαριώτη στην τότε εκδήλωση. Ο Δήμαρχος όμως γιατί πέφτει όμως στην παγίδα της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ;Γιατί απαντά στις Βλακείες της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ;Tέτοιες συμβουλές του δίνει ο "πολιτικός ογκόλιθος" ο πρόεδρός του για το αγαπημένο του Βελβεντό;SLIAM SLIOYM Δήμαρχε!!!!

Το Προφίλ μας