Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Αρχίζουμε να ξαναφτιάχνουμε την παράταξη»

«Καλούμαι να διαχειριστώ μια βαθιά κρίση της παράταξης. Η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά, υπάρχει», τόνισε χθες σε συνέντευξή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχω γεννηθεί σε κομματικό σωλήνα ούτε σε κομματικά επιτελεία - προέρχομαι από την κοινωνία των πολιτών.
Τη μάχη που θα δώσει βήμα βήμα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την ανόρθωση της παράταξης, η οποία βρίσκεται σε βαθιά κρίση, θα περιγράψει ο Eυ. Βενιζέλος στην πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του σήμερα στην Ιπποκράτους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (αυτήν την Κυριακή), άρχισε να ανοίγει τα «χαρτιά» του, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στην εκπομπή «Παρέμβαση» και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου στον Alpha.
Απευθύνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και μία «συγνώμη» προς τους Ελληνες πολίτες για τις θυσίες τους και για τα διαχρονικά λάθη που έκανε το πολιτικό σύστημα επί χρόνια, ο κ. Βενιζέλος μίλησε με ειλικρίνεια για την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του είναι η νίκη, η πρωτιά στις εκλογές.
«Πράγματι, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε, αφού κλήθηκα να διαχειριστώ πριν από 9 μήνες μια βαθιά κρίση στη χώρα, τώρα καλούμαι να διαχειριστώ και μια βαθιά κρίση της παράταξης. Η παράταξη όμως υπάρχει. Η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά, το λαϊκό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, υπάρχει. Ναι, έχουμε πικράνει πολύ κόσμο, έχει απομακρυνθεί κόσμος, μας ασκεί κριτική. Ναι, η κριτική αυτή είναι σε παρά πολλά σημεία μια δίκαιη κριτική. Ναι, έχουμε ασκήσει και θα ασκήσουμε σκληρή αυτοκριτική. Από την άλλη μεριά διατηρούμε το δικαίωμα να λέμε τη δική μας κριτική για τους άλλους, γιατί υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και εδώ δεν διαλέγεις το απόλυτα καλό ή το απόλυτα ωραίο, αλλά κάνεις μια συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ προσώπων και κομμάτων που υπάρχουν, που δρουν μέσα στον λαό και μέσα στην κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι θέλει και θα το επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις «διότι ένα κόμμα με την ιστορία, την παράδοση και τον κεντρικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο την πρωτιά και τον καθοριστικό λόγο στις εξελίξεις».
Διμέτωπος
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών έδειξε αποφασισμένος για «σκληρό προεκλογικό ροκ» (διμέτωπο) με τη ΝΔ και επίσης με δυνάμεις που φλερτάρουν στην ουσία με τη δραχμή - δεν πρόκειται δε, όπως εξήγησε, να μην ασκήσει κριτική και εντός τειχών.
«Οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν πολιτικοί που είναι του ''δοκιμαστικού σωλήνα''. Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν κάνει μια πορεία ''κηπουρού''. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που έχουν μια πορεία μέσα στην κοινωνία, στην επιστήμη, στη δουλειά τους», δήλωσε και «διευκρίνισε» σχετικά με τις επιλογές του: «Εγώ δεν έχω γεννηθεί σε κομματικό σωλήνα ούτε σε κομματικά επιτελεία - προέρχομαι από την κοινωνία των πολιτών. Προέρχομαι από τη δουλειά μου και ως εκ τούτου τα κριτήριά μου θα είναι πάντα αξιοκρατικά και αυστηρά».
Μαραθώνιος
Νέα ηγετική ομάδα και αποφάσεις για διαγραφέντες
Με το σύνθημα «αρχίζουμε», ο Β. Βενιζέλος θα ξεκινήσει μαραθώνιο ενός μήνα μέχρι τις εθνικές εκλογές, αναδεικνύοντας από την ερχόμενη εβδομάδα τη νέα ηγετική ομάδα σε θέσεις-κλειδιά, συγκροτώντας μαχητικά πολιτικά ψηφοδέλτια και καλώντας σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις.
Για τους διαγραφέντες η επιλογή είναι «δύο ταχυτήτων».
Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι οι «9» θα είναι και πάλι υποψήφιοι (Καρύδης, Τζελέπης, Κεγκέρογλου κ.ά.), ενώ από τους διαγραφέντες «κάποιοι είχαν μια άτυχη στιγμή», αλλά όπως τόνισε «κάποιοι παίξανε πολύ μεγάλο ρόλο στις προγραμματικές υποσχέσεις του 2009 και στην πορεία προς το πρώτο μνημόνιο» - εννοώντας φυσικά την κυρία Κατσέλη, που χθες παρουσίασε το κόμμα της....
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Nαι παλιομπούλη , εσύ θα μας σώσεις

Το Προφίλ μας