Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα σε συλλόγους και φορείς από την Κίνηση Ενεργών πολιτών Εορδαίας

Παρακολουθούμε, μέρες τώρα τις αντιδράσεις 2 κοινωνιών στην Δ.Μακεδονία λες και οι 2 αυτές κοινωνίες είναι από «διαφορετικούς πλανήτες». Η μία, αυτή της Νεάπολης αντιδρά, για την μη εγκατάσταση υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο του Δήμου τους. Το εγχείρημά τους είναι δείγμα ενότητας και πίστης από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα τους και αντιδρούν σαν ένας άνθρωπος, σαν μια ψυχή. Και από την άλλη, η κοινωνία του Δήμου Εορδαίας που μάλλον έχει πέσει σε βαθιά και συνεχή νάρκωση.

Η Δήμαρχος του Βοΐου κινήθηκε άμεσα, (μαζί με τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού κατέβηκαν την επόμενη μέρα στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Υπουργό). Παράλληλα οι κάτοικοι περιφρουρούν αποκλείοντας το στρατόπεδο. Ταυτόχρονα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ έχουν καθημερινές αναφορές και συνεντεύξεις, των εμπλεκόμενων πλευρών.
Η Εορδαία (παρά τα συνεχή «κτυπήματα» που δέχεται τα περισσότερα μάλιστα κάτω από την μέση, με τις καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και μεταφορά τους στην Κοζάνη και το σημαντικότερο όλων την συνεχή υποβάθμιση του Μποδοσάκειου), ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Μια μικρή αναδρομή μόνο για το Μποδοσάκειο: «Μαγείρεψαν»… τις κλίνες κάνοντας ίσα και όμοια το Μποδοσάκειο με το Μαμάτσειο, νομοθέτησαν όπως βόλευε κάποιους.. γνωστούς πολιτικάντηδες, όρισαν Δ.Σ. χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος από την Εορδαία, κινδυνεύει μόνιμα με κλείσιμο η Παθολογική κλινική, και ίσως και άλλες κλινικές, εδώ και μήνες. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (εκτός ελαχίστων) σχολιάζουμε αδιάφορα. Έγιναν 2 κινητοποιήσεις στον δρόμο προς ΑΕΒΑΛ και στον κόμβο των Κοίλων και ...καθαρίσαμε... έτσι απλά.
ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΝΟ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ), ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ). ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ.
Μέχρι 30-04-2012 και ώρα 20:00 να μας αποστείλετε με email ή με επιστολή σας το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία μας αυτή. Στην συνέχεια θα σας γνωστοποιήσουμε τον χώρο, την ημέρα και την ώρα συνάντησης.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Κωτίδης Νικόλαος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας